XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan en fotboll sparkas bättre med en viss typ av skor?

Sammanfattning fotboll stjärnor stöder avancerade skor. Spelare som Landon Donovan i LA Galaxy, Lionel Messi i Barcelona och andra vandrar annonser varje gång de spelar och bildskärmsmodeller som marknadsförs av Nike, Adidas, Diadora, Puma och andra ledande kloss beslutsfattare. Din fråga som en fritids- eller amatör fotbollspelare kretsar kring huruvida typ av sko gör skillnad, särskilt om din spelyta är inte en perfekt anlagda gräs område som proffsen njuta.

Historia

Moderna fotbollsskor spåra deras anor till Dassler sko infördes 1954 av Adi Dassler, grundare av Adidas. Det presenterade cutaway vrister och mjukt läder för en minskning av minst 50 viktprocent, skriver Adrian Lees, en övning vetenskap professor vid Liverpool John Moores University, i ett kapitel om fotboll utrustning och biomekanik i "Vetenskap och fotboll." Skorna kostar dubbelt så mycket som de tyngre stövlar av tiden men tillät fotbollsspelare att uppnå spår meet hastighet som de sprang, samt uppnå bättre känsla av bollen för att sparka. Viktigast för sparkar var Dassler införande av skruv dubbar att matcha stud längd till slarv av spelplanen, särskilt viktigt i regniga norra Europa. Dessa får stadigt för anläggningen fot, avgörande för framgången för inspark och frisparkar speciellt.

typer

Sko typ "beror på hur mycket stöd din fot behov", säger Wes Harvey, tidigare tränare för Morgan State University män laget och spelaren själv. "Jag gillar bommar eftersom de har extra stöd på undersidan av foten." Om du spelar inomhus fotboll, behöver du en helt annan sko konstruktion med tanke på de konstgjorda ytor som används. Indoor Arena beläggningar innebär en kort tupplur som en matta eller längre delar av plast gräs. "Inomhus skor inte har stöd av ytterskor," Harvey noterar ", men de ljusare inneskor tillåter foten att röra sig snabbare. Inomhus kräver en snabbare första steg. Utomhus har längre avstånd och kräver därför mer effekt och mindre fot hastighet. "

Funktioner

Lees håller med om vikten av mängden grepp skon ger på ytan som en del av din sparkar kvalitet. Den typ av tunga - utomhus dubbar är formade termoplastiska polyuretaner och inneskor är gummi gummi, till exempel - och stud konfiguration "kan leda till en 250 procent förändring i graden av dragning erbjuds" Lees skriver. Som en del av plantering och sparkar rörelse, spelare behöver en yta anpassade sko som varken är för hal, så att de riskerar att falla, eller för grippy, poserar "en risk att spelare kommer att drabbas knä och fotled skador som deras fötter blir låst under vänder och manövrer "Lees skriver.

expert Insight

John Scott, som utvärderar fotbollsskor för Endeavor Sport, moderbolag till postorderföretag Eurosport, konstaterar att high-end vuxen fotbollsskor har "bollkontrollelement som finns där för att hjälpa spelare att förbättra deras beröring och förmåga att styra och snurra bollen. "Dessa kan bestå av sömnad, gummielement på sidorna av överdelar och stoppning eller kudde-typ element, konstaterar han. Inte alla spelare vill bollkontroll designfunktioner, tillade han. "Vissa spelare känner att när du lägger dessa element till bollen, du ta bort en del beröring", säger han.