XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
10 Farliga övningar att undvika på en Smith Machine

Smith maskin är en del av styrketräningsutrustning med en glidande skivstång som glider upp och ner på metallcylindrar. Det uppfanns av Jack LaLanne på 1950-talet och är en stapelvara i de flesta gym. Beroende på konditionen av utövaren, kan baren Smith maskinen användas ensamt eller med skivstång plattor för mer motstånd under enkla och flera gemensamma övningar. Vissa gym-publiken kan använda överdrivna laster, felaktig hållning och dålig biomekanik vid användning av Smith maskinen, vilket resulterar i en kontraindicerat övning. Konsultera en certifierad fitness professionell för att lära sig att använda Smith maskinen ordentligt.

Lägre kroppen övningar

Det finns många underkroppen övningar som kan utföras på Smith maskin, såsom knäböj, utfall och vadpress. Överdriven belastningar och felaktig fot placering kan ändra rörelsemönster i alla tre övningar. För att förhindra skador, välja en motståndsnivå som tillåter dig att göra 12 till 15 repetitioner. De sista ska vara utmanande, och du bör ändå kunna upprätthålla god ton. För knäböj och vadpress, stå med fötterna uppradade axelbrett isär och undvika att placera fötterna framför baren. Under ett utfall, se till att din främre och bakre benet är jämnt åtskilda. Baren bör vila på baksidan av axlarna för att förhindra spänningar i nacken och övre delen av ryggen.

Framåtböjning övningar

En lyft riktar hamstrings och skivstångsrodd fokuserar på mitten ryggmusklerna. Båda övningar innebär stöds framåt böjning, som har kallats kontraindicerat, men är en nödvändig funktionell rörelse. Använda Smith maskin kan potentiellt göra båda övningar hög risk när dålig hållning och tungt motstånd är inblandade. Ta cue från de lägre kroppsövningar, använder en vikt som du effektivt kan röra sig utan ansträngning. För båda övningar bör knäna vara lätt böjda och ryggen ska vara platt när du gångjärn från höften. Engagera din kärna muskler för att stödja nedre delen av ryggen.

Överkroppen övningar

Tusentals bänkpress, triceps extensions och axelryckningar görs dagligen på Smith maskiner, hålla sjukgymnaster upptagen hela landet. Användningen av en rak bar under dessa övningar äventyrar rörelseomfång och lägger stor belastning på din axelled, särskilt om alltför mycket vikt används. För bänkpress och triceps extensions, tills det är ower baren ca 4 till 6 inches bort från bröstet för att förhindra skador på axeln gördel. Utför skuldra pressar står för att minimera stress på nedre delen av ryggen under den inledande lift-off och hålla baren framför dig att undvika överdriven extern rotation.

Hantlar är smart

De sista två övningar som vanligtvis utförs felaktigt på Smith maskin biceps lockar och upprätt rader. Den raka bar och vertikal rörelse av maskinen är alltför restriktiv för armbågen flexion, även med lätt motstånd. Ett par hantlar är mer effektiva för att stärka biceps. Upprätt raden är en annan överkroppen övning som kan vara påfrestande för axeln komplex. Lateral, vända och främre höjer med hantlar är säkrare alternativ för deltamuskler. Se till att du värma upp innan någon styrketränings rutin, sträcka alla stora muskelgrupper efteråt och sluta när du känner smärta eller obehag.