XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Grovmotorik är en kategori av förmågor som en person har kontroll över sina större muskler. Bålen, armarna och benen är alla områden av grov muskel. Barn utvecklar sin kontroll över brutto muskler från födseln, flyttar sitt huvud och torso tills de sitter, krypa, och så småningom lära sig att stå och gå. Utveckling och kontroll av dessa muskler har ett antal förmåner och fördelar.

Finmotorik

En av de stora fördelarna med grovmotorik är att de kommer att leda i tid till utveckling och förfining av en persons finmotorik. Grovmotorik hantera stora muskelgrupper och större insatser, medan finmotoriken hantera de mindre muskelgrupper som hanterar saker som greppa. Finmotoriken är nödvändiga för konstnärer och maskinskrivare, och för att skriva med en penna. Som sådan kommer barn som utvecklar sina grovmotorik grundligare också ha en mer grundlig kontroll över sina finmotorik i framtiden.

Friidrott

Att ha ett bra grepp om grovmotorik är mycket fördelaktigt i idrottstävlingar. Att kunna köra, hoppa, kasta och lyfta vikter allt innebära en hel del grovmotorik. Ju bättre människor känner och kan använda större muskler i kroppen, och desto bättre dessa muskelgrupper arbetar tillsammans, desto bättre är deras prestanda i en viss sport kommer att bli. Lyckligtvis kan idrottare lära grovmotorik och förbättra dem med praktik. De mer de arbetar på det, desto bättre kommer de att vara.

rumsliga relationer

Som barn utveckla sina grovmotorik genom lek, inklusive springa, hoppa och klättra, kommer de att börja förstå genom utnyttjande av sin egen kropp hur de förhåller sig till resten av världen. Practice of grovmotorik förbättrar djupseendet, balans och en känsla av en lateral världen. Som sådan, de som regelbundet arbetar på dessa muskelgrupper tenderar att ha en mer finstämt känsla av balans, samt var de befinner sig i förhållande till något annat runt dem när de flyttar.