XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om Pool Cue Chalk


Användningen av poolen-cue krita kan inte underskattas. Lätt kritning spetsen av en kö gör en halkfria kontakt mellan pinnen och boll så att bollen kan träffa excentriskt utan miscue, vilket är en felaktig slag där spetsen på kön glider av den vita bollen utan att uppnå den fulla kraften i slaget. Ökad friktion mellan den vita och den vita kulan innebär en bättre chans.

typer

Cue krita finns i olika färger och prisklasser. Färgen på cue krita bör generellt matcha färgen på filten på bordet, så någon krita kvar bakom kan vara lätt dammas bort utan att lämna märkbara rester. De vanligaste färgerna är blått och grönt, men chalks finns även i orange, vinrött, kol, solbränna, svart, röd och mer.

Historia

Även om kön har funnits sedan 1600-talet, är cue krita en relativt nykomling till omgång biljard. Redan innan biljardkö hade läder tips var cue krita används för att öka friktionen mellan bollen och trä ledtrådar. Kvinnor fick inte använda biljardkö men var tvungen att använda maces istället.

Betydelse

Modern cue krita består av kiseldioxid och korund var den kombinerade uppfinning av kemisten William Hoskins och biljard professionella William A. Spinks. Kombinationen av de två substanserna gav slutligen Spinks Cue-ball åtgärder han ville.

Rolig fakta

De flesta professionella pool spelare föredrar att använda tan cue krita.

Varning

Det har ansetts att cue krita orsakar blyförgiftning hos barn som åt det. Vissa märken och färger krita har visat sig innehålla tillräckligt höga halter av bly för att orsaka legitima oro blyförgiftning, medan andra märken och färger innehåller endast spårmängder av bly.