XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fördelarna med en Lacto-Ovo vegetarisk kost

Lakto-ovo vegetarisk kost undvika kött, fisk och fågel, men inkluderar ägg, mejeriprodukter och honung. En välbalanserad lakto-ovo vegetarisk kost är näringsmässigt komplett och rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Även om du kan välja en vegetarisk kost av etiska skäl, det finns flera hälsoeffekter förknippade med lakto-ovo vegetarianism. Vegetarisk kost är lämpliga för barn, tonåringar, aktiva vuxna, gravida kvinnor och äldre.

Hjärtsjukdom och kolesterol

Vegetarianer dieter bidra till att förhindra hjärtsjukdomar, enligt läkarens för ansvarig medicin. En lakto-ovo vegetarian förbrukar vanligen mindre mättat fett och kolesterol än någon som äter kött. En fiberrik, fettsnål vegetarisk kost, i kombination med andra livsstilsförändringar, kan även minska ateroskleros, eller åderförkalkning. Införliva sojabaserade livsmedel, fullkorn, och ett brett utbud av grönsaker kan sänka kolesterolet utan medicinering, rapporterar professor David Jenkins vid University of Toronto. En meatless kost är också förknippat med lägre blodtryck.

Diabetes

Vuxendiabetes kan, i vissa fall, styras genom en vegetarisk kost. Vanliga vegetariska livsmedel, såsom baljväxter, frukt och grönsaker kan göra din kropp mer mottaglig för insulin, så att du kan minska medicineringen. En låg fetthalt, kan fiberrik kost hjälper dig att behålla en hälsosam vikt och minska risken för hjärtsjukdom, en vanlig komplikation vid diabetes, rapporterar Mayo Clinic. Om du är diabetiker och överväger en vegetarisk kost, tala med en dietist för att planera en hälsosam och balanserad lakto-ovo vegetarisk kost för att möta dina behov.

cancer

Enligt läkarens rådet för ansvarsfullt medicin, kan en vegetarisk kost minskar risken för cancer med så mycket som 40%. Vegetarisk kost är vanligtvis rik på antioxidanter och fytokemikalier, som har cancer-fighting fördelar. Köttkonsumtionen har kopplats till en ökad risk för prostatacancer och tjocktarmscancer, medan kost rik på mättat fett kan bidra till bröstcancer. Välj en låg fetthalt lakto-ovo vegetarisk kost för att minska risken för dessa vanliga cancerformer.