XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om Apache Buffalo Hunting


Olika människor har tränat många olika metoder för att överleva hela tiden, oavsett om det är på jakt eller samla. Apache förlitat sig på jakt efter sin dagliga överlevnad. Beroende på var stammen var belägen, vilken typ av spel som Apache jagas varierad. Men en av de viktigaste spelet jagas av Apache nationen var buffel.

Tidsram

Det är okänt exakt när Apache nationen började jaga buffel som deras historia började långt innan pilgrimerna började lösa östkust Nordamerika. De flesta Apache nationer förblev avslöjats förrän nybyggare började flytta västerut lockas av löften om rikedom, mark och guldrushen.

Den moderna syn på Apache började komma tydlig när USA började begränsa Apache människor att reservationer runt 1875 och som historia och kultur och jaktmetoder Apache folk blev mer allmän. Idag är de flesta Apaches butik för sin mat på livsmedelsbutiker som de flesta människor i USA.

Historien om

När ordet Apache används för att beteckna en grupp av indianer det faktiskt är en förälder namn för en många kulturellt tillhörande grupper av indianer. Eftersom apachesna separerades hela södra västra USA och de var inte kända för sin politiska enighet och därför gjorde det svårt att skilja en grupp från en annan inom Apache folk.

Detta var viktigt att veta eftersom varje grupp hade sina egna metoder och källa till spel. Men oavsett vilka metoder för jakt, om buffalo var närvarande de blev en källa till mat. Det anses allmänt att Apache människor in i den amerikanska Southwest runt 1000 e.Kr. på grund av historiska och arkeologiska bevis. Från deras tidiga början i sydväst buffel blev en utmärkt källa till näring för detta folk.

Fungera

Funktionen för Buffalo varierade beroende på vilken Apache stam de jagas av. Men en sak som buffalo jakten innebar att Apache folket var en massiv källa av mat. Vild buffel var rikligt och en buffel kunde lätt foder många stamfolk. Buffalo hade också helig, religiös och legendariska betydelse för de flesta stammar som andan i buffel var en betydande del av deras arv och kultur.

Betydelse

Apache användning av buffalo var en betydande del av deras liv. Apaches härrör sin mat från fem viktigaste källorna som ingår växande sina egna anläggningar, jakt, skörd vilda rötter och växter när de blir tillgängliga, handel med angränsande stammar och samhällen. Även om Apache folk fick sin mat från många källor, deras diet fortfarande bestod av cirka 40 till 45 procent kött. Denna andel kött var oftast rådjur eller buffel.

Funktioner

Jakt på buffalo främst görs av män inom stammen. Varje jakt omfattat flera religiösa ceremonier och ceremoniella fasta innan jakten av djuret. I många aspekter av Apache nationen buffel var så heliga att de bara kunde jagas och slaktas på ett betydande sätt, så att inte störa sprit.

Även det sätt som benen avyttrades gjordes ceremoniellt i många delar av Apache stammarna. Jakten var vanligen med en båge och pil och jaktmetoder inblandade allt från klä sig upp genom att bära buffel huvud masker för att utveckla jagar mönster som skulle trötta buffel ut att överlämna sig till jägaren.