XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Acne är främst en kosmetisk oro och kan manifesteras som white, pormaskar eller röda finnar i ansiktet, nacke, rygg och bröst. Det är vanligt i tonåren, men kan också påverka vuxna. Du kan göra flera saker för att behandla och förebygga akne, men ingenting är garanterat att det fungerar för alla. Du kan behöva experimentera med olika behandlingar för att hitta de som fungerar bäst för dig. Att arbeta med en hudläkare kommer att hjälpa dig att lära dig om dina alternativ och de mest lämpliga behandlingar för dig.

Instruktioner

behandla Acne

1 Använd mediciner som behandlar olika aspekter av akne. De inkluderar orala antibiotika som tetracyklin, eller topiska behandlingar, såsom krämer och geler, som innehåller salicylsyra, bensoylperoxid och retinoler, bland andra. Du kan också behandla akne med Accutane, en stark medicin mot svår akne. Den typ av medicin kommer att bero på svårighetsgraden av symtomen. Du kanske inte märker en förbättring i fyra till åtta veckor och din hud kan bli värre innan det blir bättre.

2 Överväg att använda preventivmedel om du är en kvinna. Vissa typer av p-piller främja hormonbalans och specifikt används för att behandla akne. De omfattar Ortho Tri-Cyclen och andra piller innehållande norgestimat och etinylestradiol. P-piller kan emellertid orsaka flera biverkningar som viktökning, depression och illamående.

3 Använd terapier som använder laser och ljus; dessa behandlingar nå de djupare hudlagren. Laserbehandlingar skadar olja körtlar, vilket leder till minskade produktionen medan ljus behandlingar dödar de bakterier som främjar inflammation. Du kommer att behöva engagera sig flera sessioner för att uppnå maximal nytta.

4 Få kosmetiska behandlingar som kan styra akne genom unclogging porerna och främja bildandet av frisk hud. Populära inkluderar kemisk peeling och microdermabrasion, som använder fina kristaller för att exfoliera huden. Dessa behandlingar kan orsaka mindre hudirritation och, liksom de ljusa och laser behandlingar, kommer att kräva flera sessioner för optimala effekter.

5 Använd naturliga behandlingar som kan hjälpa klar akne. De omfattar zink (30 mg dagligen), vitamin A (diskutera lämpliga doser med din läkare), guggul (500 mg två gånger dagligen), behandlingar med 5 procent tea tree olja och 4 procent niacinamid (vitamin B3) gel.

förhindra Acne

6 Ät en anti-inflammatorisk diet rik på frukt och grönsaker och skära ner på socker, vitt mjöl livsmedel och animaliskt protein.

7 Drick minst sex till åtta glas vatten om dagen, vilket hjälper till att skölja avfall ut ur porerna.

8 Använd personliga hygienprodukter som inte kommer att täppa till porerna. Leta efter föremål märkta vattenbaserade eller noncomedogenic.

9 Håll huden ren. Rengör huden två gånger om dagen med en mild rengörings; mer än detta kommer att irritera huden och kan främja break outs. Dusch snart efter träningen eller deltar i andra aktiviteter som får dig att svettas för att snabbt avlägsna instängd smuts och bakterier.

10 Håll göra upp ljus för att undvika täpper till porerna. Pulver stiftelser är att föredra framför flytande sådana.