XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Brain Food för ADHD

ADHD står för Attention-Deficit Hyperactivity Disorder. Det är en psykisk hälsa sjukdom som påverkar vuxna och barn. Som namnet antyder, är ADHD en störning som äventyrar mental fokus och koncentration, impulskontroll och aktivitetsnivå. ADHD kan bli komplicerat som en åldrar, med äldre personer med ADHD upplever humörsvängningar, låg självkänsla, förhalningar och ångest. För dem som är motståndare till medicinska ingrepp, kan de välja att hantera ADHD-symptom med "brain food" - kompletterar och diet förbättringar för att stödja hjärnans funktion.

Omega-3 fettsyror

Omega-3 är fettsyra som finns i fiskolja, krill olja, linfrön olja och vissa källor av mat. Din kropp kan inte skapa det på egen hand, så du måste äter det för att upprätthålla god omega-3 mättnad. Omega-3 är viktiga för övergripande kroppens processer men är avgörande för hjärnans utveckling och återställande av neurotransmittor nivåer. Prata med din vårdgivare om korrekt dosering för ditt barn, eftersom det inte finns någon "set" dos, enligt University of Maryland Medical Center. Vuxna ska ta på något mer än 3 g per dag av essentiella fettsyror.

Magnesium

Personer med ADHD har lägre nivåer av magnesium än de som inte gör det. Låg magnesium kan leda till irritabilitet, sömnstörningar, hyperaktivitet och även aggressivt beteende, enligt Natural News.com. Webbplatsen säger också att "Magnesium är också en viktig faktor i produktionen av serotonin, en viktig signalsubstans som ger en känsla av lugn och välbefinnande." Magnesium lugnar också kroppen, slappnar av musklerna och hjälpmedel i matsmältningen. Du kan välja att komplettera med magnesium, eller öka mängden magnesium-rika livsmedel i kosten. Livsmedel som nötter, tofu, gröna grönsaker, kelp och pumpafrön är höga i magnesium.

vitamin B6

Vitamin B6 är avgörande för att hjärnans funktion, och kan bidra till att lugna symptomen på ADHD. Det vet som en anti-stress-vitamin. Det stöder också immunförsvaret, avvärjer depression och stöder koncentration. Progressiv Health.com påstår, "Vitamin B6 behövs för hjärnans normala utveckling och är nödvändig för syntes av kemikalier i hjärnan, inklusive serotonin, dopamin och noradrenalin." Du kan komplettera med B6, eller en B-komplex vitamin - eller söka livsmedel som är rika på B-vitaminer, såsom tonfisk, banan eller kyckling.

5 HTP

5-HTP är en förkortning för 5-Hydroxytryptophan. Det är ett derivat av aminosyran tryptofan, som finns i vissa livsmedel - som Turkiet och mjölk - eller kan extraheras från fröet av den afrikanska anläggningen Griffonia simplicifolia. När de intas, 5-HTP det omvandlas till serotonin, säger Nikki Jackson av Neurogistics.com. Rätt nivå serotonin är positiva till ökat fokus, koncentration, minne och mindre impulsivitet. Balanserade förhållanden mellan hämmande och excitatoriska neurotransmittorer är viktigt för optimal funktion, så prata med en läkare vård innan komplettera med 5-HTP.