XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Koffein & amp; Ryggont

Ryggsmärtor kan inte vara ett vanligt symptom som kommer till dig när du tänker på att konsumera koffein. Om du märker att du utvecklar tillbaka efter att du sluta konsumera läkemedlet eller ryggen gör ont efter att ha druckit koffein, kontakta din läkare för bedömning. Ryggsmärta är en vanlig reaktion på smärta som bildas i bröstet eller buken och kan relateras till halsbränna eller magsår. Koffein tillbakadragande kan också leda till ryggont och allmän stelhet. Försök inte att behandla dina symptom med någon medicin utan att först tala med din läkare.

koffein tillbakadragande

Koffein är ett läkemedel som direkt påverkar centrala nervsystemet och orsakar upphetsning, mer energi och mental vakenhet, enligt Drugs.com. Koffein är en luktfri, smaklös kemikalie som finns naturligt i växter som producerar kaffe, choklad och te och läggs till vissa drycker, såsom läsk och energidrycker. Om du konsumerar koffein på en daglig basis och plötsligt slutar, kan du utveckla trötthet, huvudvärk, sömnighet och svårighet att fokusera, enligt CNN Heath. Undersökningar på John Hopkins Medicine uppger att allmän stelhet och smärta kan uppstå var som helst i kroppen. Ryggsmärta från koffein tillbakadragande är mest sannolikt kopplad till huvudvärk eller skuldra stelhet.

Halsbränna

Om du är benägna att halsbränna, kan konsumera koffeinhaltiga drycker ökar risken för symptom som bildar. Halsbränna kan orsaka ryggvärk på grund av den brännande smärta och obehag i övre bröstkorgen. Smärta i bröstet vanligen reflekteras till den övre ryggen, mellan skulderbladen. Halsbränna uppstår när magsyra in i matstrupen efter att ha ätit eller druckit. Den hårda syror orsaka irritation och skador på slemhinnan i matstrupen och orsaka en brännande känsla. Om du utvecklar halsbränna mer än två gånger i veckan, kan du ha ett mer allvarligt tillstånd som kallas gastroesofageal refluxsjukdom, enligt MayoClinic.com.

Ulcus

Smärta från ett sår kan orsaka ryggvärk som åtföljs med smärta i övre delen av buken. Ett sår är ett öppet sår i matsmältningssystemet som kan bli irriterad och smärtsam efter konsumera koffein. Sår är resultatet av en bakteriell infektion, men kan också orsakas av alkoholism, röka cigaretter och överanvändning av vissa mediciner, enligt FamilyDoctor.org. Sår smärta kan komma och gå och bli värre på natten, vakna du upp mitt i natten. Sår smärta i ryggen, som halsbränna, har sitt ursprung i en del av kroppen, men känns i ryggen.

Hänsyn

Om du utvecklar ryggont från koffein tillsammans med andfåddhet, stickningar i armen, svettningar och bröstsmärta, kontakta omedelbart läkare. Du kan uppleva en hjärtattack som kräver akut medicinsk vård.