XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  HemDåliga knän kan göra vardagliga aktiviteter svåra att hantera. Även enkla handlingar som promenader, hem reparation och spela med barn kan vara smärtsamt och svårt. Läkare kan typiskt hantera kronisk knäsmärta med antiinflammatoriska, men någon gång kirurgi kan vara det enda svaret. Total knäledsplastik kan lösa långvarig smärta, men återhämtningen är normalt mycket lång.

Tänk på din läkarremiss

Din primärvården läkare eller sjuksköterska läkare kan ha en lista över rekommenderade ortopeder att konsultera för knäledsoperationer. Många specialister kräver en remiss från en allmänläkare innan de accepterar att se dem. Din primära läkare kommer att vidarebefordra uppgifter om din tidigare sjukvård till alla specialister du väljer att konsultera.

Kontrollera med ditt försäkringsbolag

Kontrollera med ditt försäkringsbolag om din täckning. Många försäkringsbolag, särskilt hälsounderhållsorganisationer, kräver patienterna att se endast vissa läkare inom sitt nätverk. Ditt försäkringsbolag kan ha olika täckningsnivåer beroende på om du ser en läkare inom de föredrar nätverk eller om du går till en utanför nätverket.

Fråga om kvalifikationer

Intervjua blivande ortopeder om deras medicinska kvalifikationer. En mer erfaren, bättre utbildade kirurg kommer sannolikt att vara mer kapabel att utföra operationen. Mer kompetent kirurgisk teknik minskar risken för komplikationer och ökar oddsen att operationen kommer att lyckas. Fråga kirurgen var han utbildade, det antal år har han varit i praktiken alla inriktningar och antalet förfaranden som han har utfört. Läkare med fler år i praktiken och flera försök utförda kan vara bättre kvalificerad och mindre benägna att göra byggas misstag.

överväga Rapport

Möt kirurgen och överväga dina intryck av henne. Även om du bör också beakta andra faktorer, såsom remisser och hennes kvalifikationer, är det viktigt att känna att du har en bra rapport med din kirurg. Du ska känna att din kirurg är sympatisk och trivs med henne eftersom operationen kräver förtroende för läkarens skicklighet.

Tips

  • Kom ihåg att det är din kropp och du måste vara bekväm med alla aspekter av total knäledsplastik innan du väljer att genomgå en så stor operation.
  • Kontrollera att se om läkaren du accepterar din försäkring. Detta är oerhört viktigt. Om han eller hon inte accepterar din sjukförsäkring och du fortfarande vill använda honom eller henne, be om något kan utarbetas så att du inte fastnar med en stor näbb. De flesta försäkringar kommer att betala för ur serviceplan. Du behöver bara betala mer av en procentsats av räkningen än om läkaren deltar i din hälsa plan.