XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Närings Bakgrund en asiatisk Pear


Med sin runda form och krispigt, saftig interiör, asiatiska päron är på många sätt mer påminner om äpplen än päron. Och som äpplen, de ger också många viktiga näringsmässiga fördelar.

kalorier

Grund av deras höga vatteninnehåll, asiatiska päron är relativt låg i kalorier. Det finns bara 50 kalorier i en medelstor (2 1/2-tums diameter) asiatisk päron.

Fett

Liksom många frukter, asiatiska päron innehåller inget fett, mättade fetter eller transfetter. De är också kolesterol-fri.

Vitaminer och mineraler

Asiatiska päron innehåller många vitaminer och mineraler som är viktiga för vår allmänna hälsa. De är en särskilt bra källa till vitamin C och vitamin K.

Fiber

En asiatisk päron innehåller 4 gram kostfiber, vilket är 18 procent av det rekommenderade dagliga intaget. Fiber spelar en viktig roll i goda kostvanor genom att hjälpa till att upprätthålla tarm regelbundenhet och förebygga kronisk sjukdom.

Socker

Den huvudsakliga näringsmässiga nackdelen av asiatiska päron är att de innehåller en relativt hög mängd av socker, omkring 9 gram per medelstor päron. Även om denna typ av socker förekommer naturligt i frukt, kan överkonsumtion bidra till fetma, karies och andra hälsoproblem.