XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hög fiber proteinrik kost

Basera din kost kring källor magert protein och fiber är en välsmakande sätt att skapa en hälsosam måltid plan. Överväga bita i en suckulent hackad päron salsa ovanpå en klick av grekisk yoghurt och ett bröst av grillad kyckling. Skapa en diet baserad på fiberrika livsmedel såsom frukt, grönsaker och fullkornsprodukter i kombination med magert protein som tofu, ägg och fjäderfä är ett utsökt sätt att skörda antioxidanter och aminosyror. Dessutom är magert protein, grönsaker, frukt och fullkornsprodukter midjan- vänliga tack vare sin näring och lågt kaloriinnehåll.

Varje steg nedan beskriver måltider och mellanmål för att ge dig en uppfattning om hur man gör varje måltid och mellanmål chock full av fiber och magert protein.

Steg 1

Hög fiber proteinrik kost

Börja morgonen med ett glas färskpressad frukt och grönsaksjuice att smutta på tillsammans med varm quinoa, ett protein spannmål och mjölk tillsammans med en toppning av torkad frukt och nötter. Smoothies göra en läcker frukost eller dessert; helt enkelt kasta is med grekisk yoghurt, mandel, bananer, mörkt gröna bladgrönsaker, jord linfrön och jordgubbar för ett protein packad fruktig dryck. Para ihop omelett med en sida av keso och färsk frukt som cantaloupemelon, mango, jordgubbar och blåbär.

Steg 2

Hög fiber proteinrik kost

Sparka upp fiberinnehållet i din lunch genom att njuta av en kopp linssoppa; lägga protein packade korn, ost och tomater för en heartier smak. Mixa och matcha dina korn, proteiner och grönsaker varje dag för att hålla dina smaklökar glada och längtan efter mer variation. Börja med brunt ris i dag och byta till bovete i morgon, stuvad tomater idag och rostad sparris i morgon eller kalkon hamburgare idag och rökt lax i morgon. Re-värme sista överblivna chili, gjord med delade ärter, svarta bönor, avokado, parmesan och solrosfrön för ett snabbt och enkelt sätt att värma upp vid lunchtid. Skapa en sallad tonfisk och krydda det med cashewnötter, pekannötter, torkade körsbär, färsk basilika och en klick av grekisk yoghurt i stället för majonnäs.

steg 3

Hög fiber proteinrik kost

Piska upp en stek för middag med amarant, ett protein-packade fullkorn, röd och orange paprika, äpplen och snaps. När längtan efter en kyckling maträtt, kreativ och stoppa dina kycklingbröst med rejäla torkade frukter såsom aprikoser, päron och russin. Experiment med proteinkällor såsom bison, skapa hamburgare med hjälp av torkade tranbär och toppat med färsk mango och avokado salsa. Grilla en lätt fiskrätt och toppa med hallon och balsamico demi-glasyr eller servera kyckling, grönsaker och frukt kabobs på grillen.

steg 4

Hög fiber proteinrik kost

Njuta en eftermiddag mellanmål av äpplen och jordnötssmör med ett stänk av malda linfrön och torkade tranbär för en unik upplevelse som kommer att hålla dina smaklökar glad. Trail mix är ett enkelt sätt att koppla ihop proteinrika pumpafrön med mandel, torkade bananer och datum. Försök fyllning fikon med jordnötssmör eller toppning din proteinrik grekisk yoghurt parfait med nötter och frukt till Sug på karamellen. Desserter är alltid tastier när fuktig och rik med frisk smak; baka en zucchini mutter bröd eller morotskaka genom att tillsätta mosade frukt till smeten för en friskare, fiberrika alternativ.

varningar

 • För mycket fiber kan leda till gas, diarré, magbesvär, förstoppning och uppblåsthet. Dessutom kan konsumerar för mycket fiber leda till en oförmåga att absorbera vissa näringsämnen.
 • Proteinrik kost kan orsaka problem med humörsvängningar, vilket kan leda till cravings för carb-rika livsmedel.
 • Proteinrik kost kan leda till en förlust av kalcium i skelettet, vilket i sin tur kan orsaka benskörhet.
 • Konsumerar för mycket protein kan innebära påfrestningar på njurarna.

tips

 • Soaring med fibrer och mineraler, frukt och grönsaker är en vattenrika, hälsosamt sätt att naturligt lägga söt smak till någon maträtt. Låg på glykemiskt index, kan de öka energinivåer och lämnar dig pigg och rengöras. Andra stora källor till fiber inkluderar bönor, baljväxter och fullkornsprodukter såsom brunt ris, quinoa, bovete, amarant och stavade.
 • Protein, ett viktigt näringsämne för cell reparation och underhåll kommer från ett brett spektrum av goda källor såsom kyckling, kalkon, fisk, ägg, tofu, nötter, bönor, frön, kärnor, grekisk yoghurt, magra mejeriprodukter och magert nötkött.
 • Kombinera källor rika på fibrer och protein, som när paras ihop kommer att stabilisera blodsockret och hålla dig mätta.
 • Måttlighet är alltid bäst; vara noga med att dricka tillräckligt med vatten när man äter hög fiber livsmedel för att inte orsaka en blockering i systemet.
 • Var noga med att nå för magert proteinkällor och hålla ett öga på kolesterolet du förbrukar i proteinrika livsmedel såsom rött kött, hela mejeriprodukter och andra fettrik mat.
 • Innan du börjar någon diet, vara noga med att tala med din läkare för att avgöra om den låga Carb, hög protein tillvägagångssätt rätt för dig.

Saker du behöver

 • Hela korn bröd, pasta, kex, pizza, bagels, tortillachips
 • Grönsaker och frukt
 • Frön och nötter
 • Mutter smör (utan tillsatt socker)
 • Brunt ris och andra fullkornsprodukter