XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Frekvent urinering är ett medicinskt tillstånd i vilket behovet av att urinera inträffar oftare än det har tidigare. I många fall, orsakar det också obehag eller till och med smärta i blåsan. Täta urinträngningar kan orsakas av andra underliggande hälsotillstånd, och bör diskuteras med en läkare.

UVI

UVI (urinvägsinfektioner) är bakteriella infektioner i urinblåsan (eller njurarna) som kan minska förmågan hos blåsan att hålla urinen. Urinvägsinfektioner är kända för att orsaka täta urinträngningar hos män.

Åldrande / prostataförstoring

Enligt National Institutes of Health (NIH), är liggande utvidgningen vanligare hos äldre män, som påverkar mer än 50 procent av män i 60-årsåldern. En förstorad liggande kan sätta press på blåsan, vilket ökar behovet av att urinera.

cancer

Blåscancer, som vanligen tar formen av en tumör, kan orsaka täta urinträngningar.

Medicin

Diuretika är en typ av medicin som är utformade för att göra kroppen kissa oftare. De är ofta ordineras för behandling av högt blodtryck, vilket är vanligt bland män.

Njursten

Njursten, små konglomerat av kristaller som bildas från avfallsmaterial i urinen, har också varit kända för att orsaka täta urinträngningar.