XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan bli av munsår hemma


Munsår kan inträffa då och då, eller de kan bli återkommande evenemang för vissa människor. Munsår kan ha en vit eller gul färg. De är i allmänhet liten och rund. Munsår kan orsaka viss smärta och obehag, särskilt när du äter eller dricker. Dessa är några tips på att behandla och ta hand om en munsår.

Instruktioner

1 Undvik att äta sura livsmedel och frukt under hela munnen sår. Syrorna kan orsaka irritation på såret plats. Äter vanligt yoghurt; kokt broccoli, sockerärtor, spenat och rödbetor. Koka dessa grönsaker mycket mjuk.

2 Behandla munsår med enkla åtgärder för att minska smärtan och för att underlätta med läkningen. Blanda en kopp varmt vatten med en sked salt; se till saltet är upplöst. Gör en mun tvätt med den mix två till tre gånger om dagen.

Överväga ett bedövningsmedel munvatten, såsom UlcerEase munsköljmedel. Detta säljs över disk på apotek och butiker. Följ produktens instruktioner vid användning.

3 Behandla mycket smärtsamma munsår med extra styrka läkemedel. Om smärtan och sår inte försvinner med munnen sköljningar; prova Ibuprofen, Anbesol Vuxen Styrka Gel eller Bonjela. Dessa rekommenderas för ihållande smärta från sår.

4 Besök din läkare om din mun sår är mycket smärtsamt och det återkommer ofta. Dessutom, om du har huvudvärk eller feber tillsammans med sår, kan läkaren utföra allergi och andra tester för att hitta orsaken.