XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan hjälpa barn Articulate Känslor

Det är vanligt att barn att uppleva problem ledade sina känslor. De kan erkänna att de känner sig arg, glad, ledsen eller orolig men de kanske inte alltid kunna förklara dessa känslor på ett sätt som du förstår. Enligt en 2012 studie utförd av Katharina Kircanski, Ph.D. och hennes kollegor vid University of California, Los Angeles, som kan finna ord för att beskriva vad de känner kan lättare hantera olika situationer.

Steg 1

Fråga ditt barn hur hon känner när du känner att något är fel, råder Kidshealth. Frågar henne vad som är fel ger henne möjlighet att öva artikulera sina känslor. Det hjälper henne lära sig att associera vissa känslor med vissa känslor och förklara det för dig. Om du märker att hon har en svår tid att förklara sina känslor, erbjuda sig att hjälpa henne. Om du tror att hon är upprörd över hennes syster vägran att leka med henne, berätta för henne du tror att hon känner sig upprörd eftersom hennes syster inte vill spela. Samma sak gäller för ilska, glädje, förvirring eller någon annan känsla hon kan ha drabbats. Etiketter hjälper dina barn lära sig att formulera.

Steg 2

Ge ditt barn med exempel på olika känslor under dagen, ger råd Centrum för den sociala och känslomässiga grunder för Early Learning vid Vanderbilt University. När du märker honom leende medan han spelar utanför, tala om för honom att du märkt hans leende och frågar honom om han är nöjd. Detta kommer att hjälpa honom lära sig att associera leende, skratt och glädje med glädje, som kommer att göra det lättare för honom att formulera liknande känslor i framtiden.

steg 3

Lär ditt barn hur man bedömer sina känslor och ta itu med dem på lämpligt sätt, råder Vanderbilt University. Om ditt barn är arg och han inser att han är arg, uppmuntra honom att ta en stund för att lugna ner. Låt honom försöka räkna till 10, pacing sitt rum en stund eller ens spendera några minuter ensam i badrummet medan han lugnar ner. Det är lättare för honom att uttrycka känslor av upprörda och ilska när han kan bedöma situationen. Tänk på hur svårt det är för dig att vara lugn och säga, "Jag är mycket arg på dig", i stundens hetta och fundera över hur mycket svårare det måste vara för ditt barn att uttrycka sina känslor på rätt sätt när upprörd.