XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Skaka efter att ha kört

Om du upplever att skaka eller darra efter en körning, kan du lider av muskeltrötthet eller lågt blodsocker. Båda dessa tillstånd kan signalera fara, eller till och med en nödsituation. Muskel skakningar eller skalv är ett tecken på muskeltrötthet, medan darrande händer och lemmar kan indikera din kropp är slut på bränsle - socker - och du är i ett hypoglykemiskt tillstånd.

Skaka från muskeltrötthet

Att bygga muskelmassa, påbyggare utföra övningen till den grad att muskeltrötthet, punkten då korrekt form kan inte längre upprätthållas under de erforderliga rörelserna. Running kan även trötthet dina muskler på ett sätt som liknar styrketräning. När musklerna darra eller rycka av trötthet efter att ha kört, kan det vara en signal om att du driver dig själv för hårt och du riskerar att orsaka skador på muskler, senor eller ligament.

Orsakerna till muskeltrötthet

Om dina muskler trötthet snabbt medan du kör, kan du vara överdriva ditt träningsprogram. Skelettmuskler är sammansatta av cellgrupper som är anslutna till ryggmärgen genom motoriska nerver. Cellgrupper avtal tillsammans med grupper tröttande i olika takt under ihållande motion, som att köra en lång sträcka. När några av en muskelcellgrupper slutar att fungera, skakningar, darrningar eller darr rörelser uppstår. En period av vila kan muskelcellgrupper för att återgå till det normala.

Skaka av hypoglykemi

Hypoglykemi, lågt blodsocker, är mest sannolikt att uppstå hos personer med diabetes, men kan förekomma i icke-diabetiker. En av de första symptomen på hypoglykemi skakar, tillsammans med hunger, svettningar och förändringar i hudens färg. Den inträffar när blodsockernivåerna är låga och kroppens signaleringsprocessen - som resulterar i frisättning av glykogen från levern - inte fungera korrekt. Istället din kropp frigör adrenalin - som normalt frigörs genom kroppen när du är i fara. Adrenalin svar resulterar i muskel skakningar eller darrningar, snabb puls, vidgade pupiller och andra fysiologiska reaktioner på fara.

Hur Gluclose butiker är uttömda

Glukos bränslen din kropp, från hjärnan till tårna. Dina vitala organ, såsom hjärna, få glukos från blodet. Men dina muskler är uteslutna från att använda glukos från blodet. Istället dina muskler har sin egen butik av glukos i form av glykogen. Under träning, dina muskler bränner glykogen, vänder sig till kroppsfett - en mindre effektiv form av energi - om du bryter dina glykogenförråden.