XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du är ute efter att öka din muskelmassa eller din sexlust, men du vill öka din testosteron. Producerad av de reproduktiva körtlar hos män är testosteron används för att odla muskler och stärka och växa ben. Det är också en viktig komponent i puberteten och vuxen energiproduktion. Du kan höja din nivå av testosteron genom att ändra ditt sätt att äta, sova och motion.

Instruktioner

1 Öka mängden fett i kosten. En kost som är åtminstone 30 procent fett kan öka din testosteronproduktion, medan en mager diet kommer att göra det motsatta.

2 Konsumera essentiella fettsyror som fisk, olivolja och jordnötter. Att äta mat som innehåller mycket enkelomättade fetter kan öka produktionen av testosteron, medan livsmedel som innehåller mycket fleromättade fetter såsom majsolja minskade testosteron.

3 Gör grönsaker som broccoli och rädisor del av din dagliga kost. Korsblommiga grönsaker (kål familj) kan sänka dina östrogennivåer och leda till en ökning av testosteron.

4 Sluta dricka sprit. Enligt American Medical Student Association, har alkoholkonsumtionen visat sig "direkt undertrycka testosteronnivåer. Dessutom omfattningen av nedgången i testosteronnivåer är relaterad till mängden alkohol som konsumeras. Ju mer alkohol intas och högre alkoholhalt i blodet på, desto lägre testosteronnivåer. "

5 Arbetet med dina större muskelgrupper. Istället för att fokusera din träning på dina biceps eller triceps, till exempel fokusera på hela bröstet och armarna. Övningar såsom bänkpress placera en större belastning på kroppen, vilket innebär att de kommer att tvinga ett uppsving i testosteron för att hålla jämna steg med muskel produktion.

6 Sova minst sju till åtta timmar varje natt. När du inte får tillräckligt med vila, kommer din kropp börja producera kortisol, vilket kommer att leda till en minskning av dina testosteronnivåer.

7 Minska din stress. När kroppen är i ett tillstånd av stress, fokuserar den på bara viktiga processer, vilket leder till en brist på testosteron produktion som din kropp ger upp på anabola processer.

8 Se din läkare om testosteron substitutionsterapi. Denna process använder medicin för att justera dina testosteronnivåer och bör endast användas som en sista utväg. Det kan ske i samverkan med andra metoder för att öka produktionen av testosteron.

Tips

  • Öka testosteron inte ske över en natt. Stick med någon metod ovan under loppet av två till tre veckor för att se en positiv förändring.