XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Svullna körtlar från ett antal villkor kan orsaka smärta som fokuserar på käken och tänderna områden. Dessa tillstånd kan omfatta en bakteriell eller viral infektion av något slag. Villkor som mononukleos, mässling, en öroninfektion eller ens en abcessed tand kan orsaka svullna körtlar som utlöser käken pain.Often gånger även efter en infektion rensar upp körtlar kan förbli svullna under en längre tid och käken smärta kan dröja. Ett antal hemma-behandlingar kan användas på din diskretion för att lindra käken smärta som orsakas av svullna körtlar.

Instruktioner

1 Ta den rekommenderade dosen av en over-the-counter smärtstillande såsom paracetamol, acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Medicineringen kommer att arbeta i någon av från 30 till 60 minuter.

2 Applicera is eller en kall tvättlapp till käken området samt körteln området. Den svala temperaturen kommer att minska svullnad i dessa områden och bör bidra till att lindra en del av smärtan.

3 Undvik stimulerande käken för ett tag. Detta inkluderar tuggummi, hårda livsmedel som biff, godis eller nudlarna bröd. Dessutom, om du har att gäspa försöka att inte tänja dina käkmusklerna.

4 Massera musklerna i käken området försiktigt för att lindra en del av smärtan.

5 Rådfråga en läkare att se till att det inte finns något mer allvarligt händer om käken smärta och svullna körtlar kvarstår i mer än ett par dagar. kan behövas ett antibiotikum eller annan medicinering.

Tips

  • Om smärtan är svår eller kvarstår i mer än ett par dagar bör du söka medicinsk behandling för att utesluta eventuella framväxande hälsoproblem. Aldrig ta mer än den rekommenderade dosen av över disk smärtstillande och inte ta smärtstillande om du har en annan hälsotillstånd som hindrar dig från att göra det. Om du är på en dagligt underhåll medicinering som blodförtunnande medel kan du kontakta din läkare om du är osäker på om du har möjlighet att tolerera smärtstillande.