XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Konfliktlösning tekniker att använda med Bossy Barn

Föräldrar ibland tror att deras barn är diktatorisk eftersom de är viljestark eller säker, enligt 2010 Transformative föräldraskap artikeln "Vem bestämmer. Tre steg för att omvandla Bossy Child" visar dock bossiness ibland att barn kämpar med anknytning till den vuxna i deras liv, inklusive föräldrar. Eftersom förälder-barn relationer är naturligt hierarkiska kunde bossiness i barnen återspegla att barn inte uppfattar sina föräldrar som berörda myndigheter. Föräldrar kan börja justera denna uppfattning genom att modellera och undervisning konfliktlösning tekniker som hävdar sin auktoritet och uppmuntra samarbets lek med jämnåriga.

sociala beteenden

Föräldrar kan känna benägen att ingripa när barnen inte komma överens, men det kan vara kontraproduktiva, enligt Illinois Learning Project artikeln "Att hjälpa små barn lösa konflikter." Barn behöver praktik med konfliktlösningsmetoder, inklusive lyssna på andra "synpunkter, förhandla, kompromissa, handel, utbyte och byteshandel. Sådana kunskaper inte nödvändigtvis komma naturligt, dock. Bossy barnen i synnerhet kommer att behöva vara tränade eller mentor genom dessa tekniker för att få praktiken. Om det verkar som det diktatorisk barn har konflikter och skapa drama, peka på de negativa reaktionerna från kollegor och diskutera verkligheten att förlora vänner på grund av hennes beteende.

lärare Input

Lärare kan vara en värdefull informationskälla när det gäller att skräddarsy konfliktlösning tekniker för att använda med diktatorisk barn, enligt Fast Track Project. Lärare observera elevinteraktioner, men kanske inte dela sina perspektiv och förslag med föräldrar om bett. Du kan läsa om specifika vänskap problem i skolan som kan diskuteras senare hemma för att ge extra praxis eller coaching. I vissa fall kan tillbringa en dag i klassrummet ger dig en bättre uppfattning om vilka typer av sociala frågor som rör bossiness som dyker upp för ditt barn. Hemma, be ditt barn att diskutera sociala förhållanden och fråga hur han hanterade dem. Tillsammans kan ni prata igenom hur jämnåriga kan ha upplevt hans bossiness och tänka på andra alternativ för att hantera problemet.

Grundläggande principer

Inte alla barn kan svara på långa diskussioner om bossiness. Föräldrar kan använda tekniken för undervisning korta, minnesvärda konfliktlösning tips med barn. Vissa grundläggande principer för att dela och samarbete innefattar påminnelser som "Turas", "Play rättvis", "Apologize" eller "Säg det snyggt." Äldre barn kan använda fraser som "Jag accepterar inte" eller "jag tycker inte om vad du gjorde "för att börja samtal med kollegor snarare än att förlita sig på Bossier vanor.

Går vidare

Även diktatorisk barn kan vara frustrerande för föräldrarna, att påminna dig själv att bossiness kommer från osäkerhet kan hjälpa dig att utveckla tålamod, enligt artikeln, "Hur man kan stoppa ditt barns Irriterande beteende." Spendera ensam tid med ditt barn, så att utrymme för lekfullhet och mild roughhousing för att hjälpa henne att släppa några känslor. Slutligen vara medveten om dina egna beteenden så att du inte modellera fattiga konfliktlösnings beteenden du vill avskräcka.