XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De relativa riskerna för bungyjump, fallskärmshoppning och Ballonger


Fallskärmshoppning, bungyjump och ballongflygning är äventyrssporter, och alla äventyrssporter innehåller en viss risk. Faktorer som påverkar risken inkluderar utrustning, landningar, väder och tidigare medicinska tillstånd. Eftersom de faktorer som påverkar risken är många och varierande, är det svårt, om inte omöjligt, att beräkna risken.

utrustningsfel

Ett vanligt problem i äventyrssporter är utrustning. Dock är fel på utrustningen sällan en orsak till skydiving dödsfall. Visst, det finns tillfällen när fallskärmar inte öppna, men rimliga fallskärmshoppare använder en reserv fallskärm. Med båda fallskärmar öppna misslyckas är utomordentligt sällsynt.

Enligt instruktörerna på Bungee Jumper hemsida, kritiska skador och bungee relaterade dödsfall brukar resultera från dåligt underhållen utrustning eller felbedömningar av sladd.

Medan ballongflygning verkar vara ett säkert alternativ, det finns vissa risker som är förknippade med dess utrustning också. Fyllning gasolflaskan kan orsaka brand när ballongen är i luften.

Landing Skador

Fallskärmshoppare riskerar stukningar, dislokationer, brutna händer eller ben och bulor och blåmärken under tuffa landningar. Även om dessa skador är inte livshotande, lönar det sig att vara särskilt försiktiga vid landning.

Medan felbedömningar av sladdlängd är en faktor i bungee jump olyckor, andra dödsfall inträffar när foten glider ur selen helt och hållet.

Ballong olyckor är oftast resultatet av kollisioner med kraftledningar eller marken. Effekterna kan orsaka brutna ben eller muskel stukningar.

klimat~~POS=TRUNC Influenser

Plötsliga eller skiftande vindar är den främsta orsaken till fallskärmshoppning dödsfall. Starka vindar kan sopa bort dig och få dig att krascha.

Vinden är också en faktor för bungee hoppare. Om vinden är så stark att den kan blåsa in sladden i närliggande klippor, broar eller träd, kommer hoppet operatören avblåsa hoppet.

De flesta luftballong olyckor relaterade till vädret. Ballongfarare måste få klartecken från flygplatsen innan tar fart, men ibland vindar och regn kan blåsa in snabbt och oväntat, blåser ballongen ur kurs. Ägarna till Texas Air Adventures rekommenderar inte flyger på dagar med "regn, dimma, låg molntäcke, eller dagen efter en mycket hård regnstorm, eftersom markförhållanden kan vara för lerig för landning."

medicinska komplikationer

Instruktörerna på Safe Skydiving notera att fallskärmshoppning är inte en fysiskt ansträngande sport, men det kräver ett minimum av fysisk kondition. "Personer med hjärtsjukdomar, feber, osteoporos och liknande sjukdomar bör tänka två gånger innan fallskärmshoppning och gör det först efter samråd med specialist. De första fallskärmshoppning hopp kan vara ganska påfrestande så att du skulle vara bättre i god psykisk hälsa också."

Bungyjump presenterar också en risk för medicinska komplikationer. En risk av särskilt intresse för kvinnor är livmoderframfall. Hastigheten och tryck på bungyjump kan orsaka livmodern att tippa och i vissa fall, glider ur sina positioner och även ur kroppen själv. Ögonskador är en annan allvarlig hälsorisk för bungyjump orsakas av trycket av hoppet. Dislokationer, bulor och blåmärken är vanliga ytliga skador orsakade av bungee rep själv.

Om du har några medicinska tillstånd, bör du kontrollera med din läkare innan du bokar en tur i en luftballong. Sedan rider ballong kan pågå i mer än fyra timmar, bör du ta nödvändiga mediciner på resan. Gravida kvinnor rekommenderas av de flesta ballongföretag inte att rida i varmluftsballonger.