XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sömnapné är en sjukdom där du har grunda andetag när du sover eller en eller flera andningsuppehåll som kan vara allt från några sekunder till några minuter, enligt National Heart Lung and Blood Institute. En behandlingsmetod är en sömnapné mask eller continuous positive airway pressure (CPAP), som bärs över näsan på natten, leverera lufttryck för att hålla luftvägarna öppna, förhindra snarkning och apné. Masker kan orsaka obehag, nästäppa och huvudvärk som är varför folk söker sig till alternativ.

livsstils~~POS=TRUNC

Om du är överviktig, kan bara en liten mängd viktminskning förbättra apné symptom. Mayo Clinic säger att fettdepåer runt din övre luftvägarna kan hindra dina luftvägar passage orsakar apnea. Undvika alkohol och läkemedel som gör dig sömnig, orsakar din hals att slappna av, vilket gör det svårare att hålla öppet medan sömn kan hjälpa till med sömnapné. Sova på din sida i stället för ryggen kan hålla halsen öppen, hjälpa till med sömnapné.

orala Appliances

Muntlig apparater är lättare att använda än sömnapné masker och görs för att hålla halsen öppna under sömnen genom att käken framåt, vilket är till hjälp för att stoppa snarkning och lindring av mild sömnapné. Din tandläkare kan passa dig med en oral anordning för dina behov och ompröva du med jämna mellanrum för att kontrollera att enheten fungerar, enligt Mayo Clinic.

Homeopati

University of Maryland Medical Center säger att professionella homeopater kan behandla sömnapné med sådana åtgärder som Arsenicum album, Lachesis, Sambucus, Spongia och svavel. Arsenicum album används för personer vars apné symtom förvärras på natten, med symtom på agitation, rädsla, rastlöshet, svaghet och utmattning. Sambucus är bra för personer som har svårt att andas på natten på grund av astma eller nästäppa. En homeopat kommer att bedöma dig att bestämma vilken behandling som är bäst för din speciella tillstånd.

Medicin

Mediciner kan behandla sömnapné. Acetazolamid och klomipramin är läkemedel som används för behandling av central sömnapné och medroxiprogesteron, protriptylin eller modafinil behandla obstruktiv sömnapné enligt University of Maryland Medical Center. Vissa av dessa läkemedel har biverkningar och används vanligen i kombination med CPAP sömnapné mask.

Kirurgi

Om sömnapné enheter misslyckas och droger inte fungerar, kan din läkare rekommendera operation som en behandling för sömnapné. Kirurgi bort överflödig vävnad från näsa och svalg. Denna vävnad vibrerar och orsakar snarkning eller block din övre luftvägarna, enligt Mayo Clinic. Uvulopalatopharyngoplasty (UPPP) innebär att ta bort vävnad från bakre delen av munnen, toppen av halsen och avlägsnande av tonsiller och polyper som stoppar vibrationer som orsakar snarkning. Vävnader från baksidan av halsen kan också tas bort med laser eller radiofrekvens ablation för att behandla snarkning också.