XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är den vanligaste Storlek Mountain Bike?

Den vanligaste storleken mountainbike är en 17,5-tums ram med 26-tums fälgar. Men eftersom återförsäljare tenderar att erbjuda en generisk eller universell, ram, många ryttare inte få skräddarsydd de behöver för bästa möjliga körupplevelsen. Mountainbikes finns i en rad ram och hjuldimensioner, och att hitta rätt storlek mountainbike är inte olikt att välja en lämplig par byxor. Även en cykel kan tyckas bara en cykel, hitta en välsittande en är viktigt inte bara för säkerhetsändamål, men för komfort och prestanda också.

Ramstorlek Val

Ramstorleken hos en cykel avser avståndet mellan centrum av vevlagret och toppen av ramen, där den sadelstolpen är införd. Bergsramar finns vanligtvis storlek i inches och sträcker sig från 13 till 23 inches eller XS till XXL. Vissa lägre end märken inte storlek karmar utan hellre använda en universell bildstorlek. För herrcyklar detta typiskt motsvarar ett medium ram, eller 17 till 18 inches. Kvinnors allmän tenderar att vara en liten eller en 15-tums ram. Små till stora ramar är vanligast hos återförsäljare och cykelaffärer; extra små eller extra stora och större ramar har normalt vara anpassade beställas.

Montering av ram

Helst en ryttare bör stå flera inches över det övre röret på cykeln. Korrekt montering tillåter föraren att uppnå maximal pedal prestanda samtidigt utöva mindre energi. En ryttare bör ha en lätt böjning i knät på botten av pedalrotation utan att sparka upp för nära styret på toppen. Att kunna gränsla det övre röret utan att träffa gren gör snabb stannar säkrare för föraren. Många storleks diagram finns tillgängliga för att hjälpa korrelera ryttaren höjd eller innersöm till en lämplig ram. Men dessa diagram är guider, och det bästa sättet att hitta en välsittande cykeln är att prova ut på en lokal cykelaffär eller återförsäljare.

hjul~~POS=TRUNC

Traditionellt mountainbikes komma med 26-tums fälgar. En ny trend på uppgång använder större fälgar, kallas 29ers. Dessa cyklar använder en större 700c kant så på väg eller hybrid cykel. En 700C fälg är ca 700 mm eller 27,5 inches, vilket namnet 29er lite förvirrande. Namnet 29er är faktiskt en hänvisning till storleken av fälgen inklusive däcket, vilket är betydligt tjockare på ett berg cykel jämfört med den för väg- eller hybrid cykel.

29er vs. 26

Med den ökade populariteten av 29er har argument för både 26 och 29ers svämmade cykel forum om vilken storlek är bättre. I slutändan, som RIM kommer att passa ryttaren grundar sig på olika typer av ridning och prestandainställningar. Cykler med 26-tums fälgar accelerera snabbare och manövrera bättre, särskilt runt snäva hörn. De är också lättare att hitta och tenderar att vara mer överkomliga. Eftersom 29ers har mer roterande massa, 26s är betydligt lättare. Men 29ers bättre rullar över hinder, med tuff terräng med lätthet. Med en större omkrets på fälgen, 29ers ta mer distans per varv, vilket gör dessa cyklar snabbare när de får rulla.