XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Melatonin & amp; sköldkörtelrubbningar

De vanligaste sjukdomar i sköldkörteln är hypertyreos och hypotyreos. Hypertyreos är ett tillstånd där sköldkörteln utsöndrar för mycket sköldkörtelhormon, och hypotyreos resulterar i otillräckliga mängder av sköldkörtelhormon. Både hypertyreos och hypotyreos har kopplats till cellskador. Sömn reglerande hormonet melatonin kan skydda mot cellskador. Emellertid kan det också nedreglera aktivitet i sköldkörteln. Så melatonin kan förvärra hypotyreos.

oxidativ stress

Du behöver syre för att vända komponenterna i mat till energi som kroppen kan använda. Även denna metaboliska process är nödvändig för att överleva, producerar också giftiga och instabila biprodukter som kallas fria radikaler. Fria radikaler produceras när elektronerna avlägsnas från en atom eller molekyl. Fria radikaler ta in elektroner från andra cellmolekyler. Detta kan leda till skador och avvikelser i celltillväxt-cell, ett tillstånd som kallas oxidativ stress. Antioxidanter, såsom selen, betakaroten och vitamin C och E, kan bidra till att förhindra cellskador genom att ge en elektron till fria radikaler.

hypertyreoidism

Hypertyreos, eller överaktiv sköldkörtel, är oftast ett resultat av en autoimmun sjukdom, ett tillstånd där immunförsvaret angriper sköldkörteln. Ibland kan hypertyreos resultera från en icke-cancersvulst i sköldkörteln eller en infektion i sköldkörteln. Hypertyreoidism leder till en ökad utsöndring av tyreoideahormonerna T3 och T4. Överskott sköldkörtelhormon i blodet leder till en ökad ämnesomsättning. Som en högre ämnesomsättning kräver större mängder av syre för att producera den nödvändiga energin, kan hypertyreos leda till oxidativ stress.

hypotyreos

Hypotyreos, eller låg sköldkörtelfunktion, är oftast en autoimmun sjukdom eller resultatet av behandling av hypertyreos genom att ta bort sköldkörteln eller behandla det med radioaktivt idodine. När sköldkörteln, är mindre mängder av sköldkörtelhormon T3 och T4 utsöndras i blodet, minskar din ämnesomsättning. Om hypotyreos leder till oxidativ stress är oklart. En studie som publicerades i november 2010 frågan om "klinisk kemi och laboratoriemedicin" fann att hypotyreos är korrelerad med ökade nivåer av low-density lipoprotein, eller det onda kolesterolet, vilket kan leda till oxidativ stress. Hypotyreos kan alltså vara en indirekt källa för oxidativ påfrestning.

melatonin

Melatonin är härledd från stämningen förbättrande signalsubstansen serotonin i tallkottkörteln. Det reglerar din 24-timmars sömn rytm och används ofta för att förhindra jetlag, för att bota sömnstörningar och för att justera sömn rytm hos människor som arbetar nightshifts. Melatonin är också en potent antioxidant och kan användas för att förhindra oxidativ stress. Enligt en genomgång som offentliggjordes i april 2002 utfärdade "Neuro Endocrinology Letters," dock melatonin kan nedreglera aktiviteten i sköldkörteln. Så melatonin kan vara fördelaktigt som ett komplement för personer med hypertyreos, men med en melatonin komplettera med hypotyreos kan förvärra tillståndet.