XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En av de vanligaste klagomålen kvinnor har när de går in för en gynekologisk undersökning är förekomsten av fibrösa bröst knölar. I de allra flesta fall har dessa knölar eller klumpar är godartade, dvs noncancerous. Enligt Mayo Clinic, godartade fibrösa bröst knutor, vanligen kallad fibrocystisk bröstförändringen påverkar mer än hälften av alla kvinnor i fertil ålder. Symtomen kan vara svår ömhet i brösten, mild till svår smärta i brösten och flera fibrösa klumpar i en eller båda brösten.

Instruktioner

1 Var uppmärksam på hur dina bröst normalt utseende och känsla vid olika tidpunkter under månaden. Dokumentera eventuella förändringar från normen, inklusive utseendet på några fibrösa klumpar, oredovisat smärta, utslag, ömhet, utsläpp bröstvårtan eller skev av bröstvårtan åt sidan.

2 Kontakta din läkare om eventuella fibrösa knölar eller klumpar, som fortsätter att växa eller inte minskar efter nästa menstruation. Informera din läkare om eventuella iakttagelser som du har gjort när det gäller förändringar i brösten och diskutera om ytterligare undersökningar eller tester som behöver göras. Vid fibrocystisk förändring, är behandlingen oftast begränsad till att lindra symptomen.

3 Använd en väl utrustade behå för att ge stöd till dina bröst. Överväga att bära en atletisk behå under dagen för ytterligare stöd och att byta till en sömn behå på natten för extra komfort medan du sover.

4 Anpassa din kost för att inkludera tillskott med vitamin E, vitamin B6 och jättenattljusolja, som kan bidra till att lindra inflammation och vätskeretention. Överväga att sänka ditt intag av koffeinhaltiga produkter som läsk och kaffe. Tänk på att även om vissa kvinnor har rapporterat att få befrielse från dessa metoder, det finns en viss kontrovers inom det medicinska samfundet om deras effektivitet.

5 Rådgör med din läkare om lämpligheten av att ta receptbelagda läkemedel för fiberbröstsmärtor. Var medveten om att medan sådana receptbelagda läkemedel som bromokriptin och danazol kan lindra fibrösa bröstsmärtor, är de inte tolereras väl av många kvinnor och kan orsaka allvarliga biverkningar. De rekommenderas endast i svåra fall.

Tips

  • Fibrösa bröstsmärta avtar vanligtvis en gång klimakteriet inträffar.
  • Svår eller ihållande bröstsmärta som inte ebb och flod med menstruationscykeln inte anses normalt och bör rapporteras till din vårdgivare.