XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vandring är ett unikt och roligt sätt att kommunicera med naturen och samtidigt få lite motion. Fördelarna med vandring inkluderar stressreduktion, ökad energi och uthållighet, viktkontroll och en känsla av välbefinnande och prestation i slutet av en lång, påfrestande hike.

Instruktioner

Förbered dig för din vandring i Advance

1 Motstå frestelsen att en sporre-of-the-ögonblick vandring. Även en kort resa kan få oförutsedda komplikationer. Erfarna vandrare vet att det finns inget viktigare än förberedelse när det gäller att vandra den stora utomhus.

2 Förbered din kropp. Vandring kan vara en mycket krävande fysisk aktivitet som kräver att du är i god form för att lyckas och för att undvika skador.

3 Samla och inspektera din utrustning. Skor, tält, kläder och andra redskap måste vara i gott skick och väder lämpligt. Nya löparskor bör bröt in i förväg för att undvika blåsor.

4 Kontrollera väderprognosen ofta, men tänk på att vädret är ofta oförutsägbara, särskilt i de höga bergen. I Sawtooth bergen i Idaho, till exempel, är snöfall möjlig även på topp på sommaren.

5 Ta bara det du verkligen behöver. När det gäller vandring i bergen, desto lättare du är, desto bättre är du.

6 Vänja sig höjd om du tänker på en hög fjällvandring. Detta kallas "acklimatisering" och det kan hjälpa dig att undvika de olyckliga effekterna av syrebrist. Syrebrist kan leda till huvudvärk, trötthet, andfåddhet och förvirring.

Vandra för dag, i morgon och Beyond

7 Följa reglerna för miljökänsliga vandring, även känd som skonsamma vandring. Detta är det bästa sättet att se till att dagens vackra vandringsleder stanna orörda för i morgon och för framtida generationer av naturälskare.

8 Förbered dig för miljövänligt vandring genom att följa "Lämna inga spår" filosofi utomhusaktivitet. Läs mer om denna filosofi vid Centrum för Outdoor Ethics webbplats (se Resurser nedan).

Tips

  • Om resan vandring är mer än bara en promenad längs lokala markerade leder, är det viktigaste att tänka på viktkontroll. Du kommer att vilja minimera vikten och storleken av de saker du kommer att bära med dig.
  • Förberedas för ogynnsamma väderförhållanden och oväntade överraskningar. Naturen är oförutsägbar och ensam i skogen är den sista platsen du vill överrumplas. Packa en lätt parka om du räknar duschar.