XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ett stort antal sjukdomar, bland annat Infravesikalt Avflödeshinder, hemorragisk cystit och amyloidos sjukdom orsakar förtjockning i urinblåsan. Vanliga symtom är smärtsam och frekvent urinering, inkontinens och blod i urinen. De tillstånd och sjukdomar som anges nedan är några av de mer allvarliga sjukdomar som påverkar urinblåsan, och söker medicinsk behandling på att ha någon av de uppräknade symtomen rekommenderas.

Infravesikalt Avflödeshinder

Blåsutloppsobstruktion är ett tillstånd där öppningen av urinblåsan och urinröret är delvis eller helt blockerade, så att liten eller ingen urin att lämna kroppen. Blåsan svarar på detta blockerade flödet av urin genom förtjockning och arbeta hårdare för att pressa ut urinen. Bladder väggar så småningom kommer att bli tunn och blåsan kommer att misslyckas om detta villkor inte behandlas. Symtom börjar vanligen gradvis sedan förvärras med tiden och inkluderar problem börjar urinering, svag urin ström, frekvent dagtid urinering, vakna upp under natten för att urinera, urinträngningar och inkontinens. Ibland blåsan utlopp är blockerad på grund av prostatacancer eller benign prostatahyperplasi (BPH) - förstorad prostata. Infravesikalt Avflödeshinder är sällsynt hos kvinnor, och om det inträffar, är det i allmänhet på grund av neurologiska sjukdomar eller en stor, slapp blåsa. Rökning bidrar till tumörer i urinblåsan och urinröret cancer så det rekommenderas att du slutar röka för att undvika framtida problem med urinblåsan.

hemorragisk cystit

Hemorragisk cystit är när blod visas plötsligt i urinen i samband med smärtor i urinblåsan. Mängden blod kan variera; små mängder vända urinljusrosa, större mängder vänder det djupröd. Röda blod ofta fortsätter att strömma ut i urinröret. Kemoterapi patienter eller patienter med redan låga blodkroppar är stor risk för denna sjukdom. Eftersom hemorragisk cystit kan leda till andra hälsoproblem, är det en större hälsoproblem för cancerpatienter vars kroppar redan kämpar en sjukdom. De som lider av en virusinfektion eller som tar starka antibiotika är också i riskzonen för denna sjukdom. Symtomen omfattar blodproppar i urin, blod i urinen, smärta vid urinering, brännande när man kissar, trötthet, buksmärtor, vakna upp under natten för att kissa och inkontinens. Det är vanligast hos dem som fick kemoterapi i urinblåsan eller bäcken strålning.

amyloidos

Amyloidos är en sjukdom som orsakas av ackumulering av substanser som kallas amyloidproteiner i organen. Amyloidproteiner är onormala proteiner huvudsakligen produceras av celler i benmärgen och kan hamna i alla vävnader eller organ. Denna sällsynta sjukdom drabbar alla på olika sätt, och som av 2010 dess exakta orsaken är okänd. De tre huvudsakliga former av denna sjukdom är primär, sekundär och ärftlig. Orsakerna till primär amyloidos är okänd, medan sekundär amyloidos bildar tillsammans med andra sjukdomar som tuberkulos och reumatoid artrit. Ärftlig amyloidos är när sjukdomen överförs genom genetik. Symptom på denna sjukdom inkluderar protein i urinen, diarré, förstoppning, andnöd, trötthet, svaghet, oregelbundna hjärtslag, lila fläckar runt ögonen, svårigheter att svälja, dramatisk viktminskning, mättnadskänsla snabbt, förstorad tunga och domningar eller stickningar i händer och fötter. De över 40 löper större risk för denna sjukdom, som är de med andra sjukdomar såsom skelettcancer. En familjehistoria av sjukdomen sätter en person i riskzonen, liksom njursjukdom som kräver dialys. Dialys inte avlägsna proteiner från blodet, vilket onormala proteiner för att bygga upp i kroppen. Amyloidos sjukdom kan skada hjärtat, njurar och nervsystem.