XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför är Massageterapi bra för dig?

Massage har använts sedan urminnes tider för att lindra smärta och främja läkning. Det finns många olika typer av massage, men de flesta erbjuder liknande fördelar. Massage är inte normalt betraktas som en ersättning för andra typer av medicinsk vård, men kan användas tillsammans med andra behandlingsmetoder för att ge bästa möjliga utfall för patienter. Rådgör med en licensierad massageterapeut att diskutera vilken typ av massage kan fungera bäst för dig och hur du kan dra nytta av massage.

En naturlig smärtstillande

Massage lindrar smärta för många människor, inklusive dem med artrit, fibromyalgi, lupus, ryggskador, migrän, idrottsskador och många andra förhållanden. Massage lindrar smärta genom att minska muskelspänningar och även genom att utlösa frisättningen av endorfiner, naturliga smärtlindrande kemikalier i hjärnan, enligt Florida State Massage Therapy Association.

Hjälper till med depression

Enligt Florida State Massage Therapy Association, ökar massage nivån av serotonin i hjärnan, vilket bidrar till att förhindra eller minska depression. Det är samma sak många antidepressiva läkemedel, så kallade selektiva serotoninåterupptagshämmare eller SSRI, gör. Dessutom har många människor tycker massage lugnande och helt enkelt dra nytta av några mänskliga kontakten och en känsla av samhörighet med massageterapeut, som också kan hjälpa till med depression.

Minskar stress nivå

Massage minskar spänningar och inducerar avkoppling, som lindrar ångest. Ökningen av serotonin bidrar till att minska ångest, liksom. Massage lindrar också några av de fysiska symptom på ångest, såsom snabb hjärtfrekvens.

Fånga lite bättre Zzzs

Massage hjälper många människor att slappna av, som kan hjälpa till med sömnlöshet och förbättra kvaliteten på sömnen. Ångest, smärta och depression ofta störa en god natts sömn, och när massage lindrar dessa villkor, kan det också förbättra sömnen.

Förbättrar immunsystemet fungerar

Enligt MassageTherapy.com, en webbplats som drivs av Associated Kaross och massage proffs att utbilda allmänheten om massage, förbättrar massage immunsystemets funktion genom att stimulera lymfsystemet. Det lymfatiska systemet hjälper befria kroppen av avfall, skräp, toxiner och patogener. Fluid cirkulerar genom det lymfatiska systemet mycket som blod cirkulerar genom det kardiovaskulära systemet, men det finns ingen pump såsom hjärta för att hjälpa lymfvätska cirkulera. Massage hjälper lymfvätska cirkulera, men som förklaras på webbplatsen för National Integrated Health Associates.

Får blodet flyter

Enligt Florida State Massage Therapy Association, sänker massage högt blodtryck och även bromsar hjärtfrekvensen. Naturligtvis hjälper massage människor att slappna av och som också sänker blodtrycket. Massage förbättrar cirkulationen, enligt MassageTherapy.com, vilket förbättrar blodflödet till alla organ. Bra cirkulation förbättrar tillståndet i huden också, vilket är i själva verket att kroppens största organ. Det kan även minska ärrvävnad eller bristningar.