XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

om Zink


Intresset för zink och hur viktig en roll den spelar i människokroppen ökar bland dem inom det medicinska forskningsområdet. Tack vare dessa ansträngningar, har zink visat sig effektivt minska symptom i samband med Crohns sjukdom, Alzheimers sjukdom, alopeci och akne, bara för att nämna några. En hälsosam diet fortsätter att spela en viktig roll för att upprätthålla rätt halter av zink i kroppen, och i de flesta fall var och en av de livsmedelsgrupper kan vara nyttiga leverantörer.

Identifiering

Zink är ett grundämne som ofta finns över hela jorden, och en viktig spårämne som är nödvändigt för att förekomsten av levande varelser. I sin naturliga form, är zink en vit metall med en blåaktig nyans och mycket blanka. Betecknas med förkortningen (Zn) i periodiska systemet, är zink mycket lösliga i syra, i synnerhet syrorna som finns i människans magsäck.

Historia

Historien om zink kan spåras tillbaka så långt som 2500 år. Arkeologer har hittat antika mässing reliker och ornament med höga zinkkoncentrationer, tillsammans med andra kombinerade element såsom bly och antimon. Nyttan av zink långsamt blev känd över hela världen och även den berömda upptäcktsresanden Marco Polo, refererade användningen av zink för läkning av ögon sår under trettonde århundradet Persien. I början av 1300-talet, zink mynt var de viktigaste enheterna för monetär utbyte under Mingdynastin i Kina. Men innan sjuttonhundratalet, hade denna viktiga metall inget officiellt namn. Det var inte förrän Antoine Laurent Lavoisier, en fransk kemist, utvecklade processen för notering alla kända element och zink fick sitt namn.

Fungera

Zink är viktigt för utveckling och underhåll av friska immunsystem, och övergripande funktion av kroppens system. Inte bara är det som finns i muskler och ben, men också i huden, där den spelar en viktig roll vid läkningen av öppna sår och sår. Varje cell i den mänskliga kroppen innehåller spårmängder av zink och hormoner i kroppen, såsom de som kontrollerar kön och tillväxt, kräva att det zinkelementet för att göra sitt jobb. Syntes av insulin är också beroende av närvaro av zink, även om forskare är inte klara över varför.

typer

När de kombineras med mineral kalamin, är zink gemensamt till zinkoxid (ZnO), och när spår av järnoxid (Fe2O3) sättes till blandningen, är föreningen omvandlas till den populära aktuella salva calamin lotion. När den appliceras på huden, denna zinkförening med framgång behandlar irritationer, stick, utslag och bug bites. Zinkfosfid är en kemisk förening är avsedd att användas som en gnagare repellent. Inte bara är denna kemikalie kombination giftiga, men det är också mycket brandfarligt.

När zinkelementet kombineras med glukonat citrat syra, är resultatet ett välgörande, immune öka förening. Denna zink kombination, som är samma förening som kan hittas i tillverkade zink sugtabletter, tros vara användbar i kampen mot vanlig förkylning. Dessa pastiller kan vara mycket effektiva om de används per timme, tills en känsla av välbefinnande har återupprättats.

Varning

Medan kroppens behov av zink är viktigt, är det möjligt att ha för mycket av det goda. Överexploatering av zinktillskott kan störa kroppens upptag av koppar, magnesium och järnnivåer, vilket scenario som är kontraproduktiv eftersom immunförsvaret är återigen äventyras. Höga halter av zink kan också minska goda kolesterolet (HDL) nivåer i blodet. Av detta skäl FDA föreslår att en frisk individ inte överstiger 40 mg per dag. Det är också viktigt att notera att äta eller dricka något tillsammans med zinktillskott eller sugtabletter är inte lättpåverkade. Citrus faktiskt stör kroppens upptag av zink, vilket gör dos ineffektiv.

överväganden

De bästa källorna för zink kan hittas i livsmedel. Rött kött, fågel och skaldjur är utmärkta källor för zink, med ostron som leder flocken. Mejeriprodukter innehåller också zink, liksom bönor, nötter, spannmål och pumpafrön. De gröna kan också ge en hälsosam dos av zink, och några exempel är spenat, sparris, basilika, broccoli och ärter.

potential

Ny forskning har föreslagit att zinktillskott kan spela en positiv roll för att minska chanserna för en person som förvärvar vissa typer av cancer. De som lider av prostatacancer har visat lovande resultat i krympningen av förstorade faller ned med tillsats av zinktillskott. Zink har också gett positiva resultat för att minska symptom i samband med strålbehandling.