XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Podofilox är ett receptbelagt läkemedel som vanligen används för att behandla genitala vårtor. Det är en topisk salva som kan tillämpas på vårtor på utsidan av könsorganen. Podofilox kan användas i upp till fyra veckor, efter en regim av applicering av den två gånger om dagen i tre dagar, följt av fyra dagar av ingen behandling. Det bör tillämpas endast på ren, torr hud, och huden bör inte bandagerad eller täckas efter den tillämpas. Podofilox finns också tillgänglig under varumärket Condylox från Watson Pharmaceuticals.

Hur det fungerar

Podofilox klassificeras som en antimitotisk medicinering. Tillämpa den på genitala vårtor får dem att dö och så småningom falla av, men exakt hur det dödar vårtor är inte känt.

användningar

Podofilox oftast används för att behandla genitala vårtor, men det hindrar inte tillstånd eller stoppa den från att sprida sig från en person till en annan. Det kan också användas för att behandla en hudsjukdom som kallas molluscum contagiosum, en viral hudinfektion.

Bieffekter

Vissa personer som använder podofilox upplever huvudvärk eller mild brännande, rodnad, klåda, smärta eller inflammation när den tillämpas. Ingen av dessa biverkningar är oroväckande. Men kontakta din läkare omedelbart om du upplever blödning, svullnad eller svår smärta på applikationsstället eller blod i urinen.

varningar

Podofilox kan inte vara säkra för människor med vissa immunsystemförhållanden eller HIV. Det bör inte heller användas på oläkta hud. Dessutom bör personer som använder podofilox att behandla genitala vårtor undvika all sexuell kontakt när medicinen är på huden.

läkemedels~~POS=TRUNC

Som med alla mediciner, läkemedelsinteraktioner är möjligt. För att undvika en farlig interaktion, vara noga med att tala med din läkare och apotekare om alla andra läkemedel du tar - både receptbelagda och over-the-counter - innan du använder podofilox.