XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man förstå Furuno ekolod


Furuno ekolod är bland de mest tekniskt avancerade fisketillbehör på marknaden. Detta ger utmärkta resultat vid detektering vattens djup och lokalisera fisk, men ekolod själva kan vara svårt att förstå. Att veta hur man förstå Furuno ekolod kan göra mer exakta undervattens upptäckt och öka dina chanser att landa fisk.

Instruktioner

1 Läs Ställa in läge. I den övre vänstra delen av Furuno rullande bilden, kommer det att finnas antingen ordet "AUTO" eller "MANUAL". Detta tyder på det sätt på vilket den ekolods arbetar. Automatiskt läge kommer automatiskt att ställa in avståndet till bottendjupet, justera förstärkningen och minska "skräp" genom att ställa ut bakgrundsljud som skapas av skräp i vattnet. Manuellt läge kan du ställa in dessa inställningar för hand.

2 Läs Nav Display. Nav Display är strax under Mode Setting och indikerar att lufttemperaturen i grader Fahrenheit och båtens hastighet i knop.

3 Läs frekvensinställningen. Frekvensinställningen är ett nummer som ligger i övre högra hörnet av skärmen och kommer att läsa 50K eller 200K. Detta är styrkan i ekot fishfinder använder för att få en undervattensbild: 50K är en bredare frekvens, bäst för att läsa bottenkonturer; 200K är en smalare frekvens, bäst för att lokalisera fiskstim.

4 Läs bildhastighet. Bildhastigheten är en bråkdel i övre högra hörnet på skärmen som kommer att ha ett antal över nummer ett - 1/1 till exempel. Detta hänför sig till den hastighet ekot bilden rör sig över skärmen från höger till vänster.

5 Läs Minute markör. Minute Marker är en tvåfärgad bar över hela övre delen av skärmen, precis under Lägesinställning, frekvens och bildhastighet. Var och en av de två alternerande färger på baren representerar 30 sekunders intervall med motsvarande eko bild direkt nedanför den. Som baren flyttas från höger till vänster, kommer bilderna nedanför ribban till höger vara den senaste.

6 Läs avståndsskala. Avståndsskala är en serie siffror och märken på den högra sidan av skärmen som indikerar djupet av ekade området.

7 Tolka eko bilder. Det finns två huvudsakliga eko bilder på ekolodsdisplayen: botten och fiskstim. Botten kommer att vara en stor, mörk, konturerad form i botten av displayen. Fiskstim kommer att likna ränder eller halvmåne former i mitten av displayen.