XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Det bästa övningar för en Mesomorph

Mesomorphs är en av Dr William H. Sheldon: s kroppstyper, så kallade Somatypes. På 1940-talet introducerade Dr Sheldon begreppet tre mänskliga kroppstyper - Endomorphs, mesomorphs och Ectomorphs -, alla med olika fysiska och känslomässiga egenskaper. Sålunda kräver varje olika typer av motion för att hålla formen. Sheldons typer har blivit en integrerad del av information om kondition, bodybuilding och viktminskning. Han medger de flesta människor är en blandning av olika typer.

Endomorphs, Mesomorphs och Ectomorphs

För att förstå mesomorphs, är det viktigt att jämföra dem med de andra två typerna. De är i mitten, med mer önskvärda egenskaper än Endomorphs eller ectomorphs. Ett ord som beskriver mesomorphs är "muskulös." De är oftast avundas andra på gymmet eftersom de kan öka muskelmassa snabbt utan stora ansträngningar. De har väl utvecklade rektangulära former med tjocka ben och muskler, väldefinierade kistor och axlar som är bredare än deras midjemått. De har spända bukar med tonade skinkor, vader och lår. De har bra energi, fysiskt kan och är atle aggressiv.

Däremot Endomorphs sätta på fett lätt, och det tenderar att bosätta sig i de nedre regionerna av kroppen, medan ectomorphs är smala och linjär med små ben och leder och har svårt att gå upp i vikt.

bodybuilding

Med bredare axlar, mesomorphs visar en naturlig atletisk look. Eftersom deras muskler är tjock och stark, måste de använda måttlig till tunga vikter för att stimulera tillväxt och träna på en måttlig takt utan att vila alltför länge mellan uppsättningar. Fitness Health Zone rekommenderar börjar med tre eller fyra övningar för varje muskelgrupp. Du kan ändra upp ordningen på dessa och använda högre repetitioner med lätta vikter för att utmana muskeln. Träning bör stanna under en timme, och mesomorphs kan använda avancerade tekniker såsom drop-apparater, tvångs apparater, band apparater och super-apparater.

cardio

Sammantaget gör mesomorph en bra idrottsman, men han eller hon förmodligen är mer dragen till tyngdlyftning än cardio utrustning. De tenderar att göra bra i idrott som kräver styrka, kraft och korta skurar av energi. Fitness Health Zone rekommenderar följande träning för mesomorphs: steg klass, grundläggande utbildning, cirkelträning, stairmaster, kör, knastrande cardio, aerobic crosstraining, hoppa rep och pilates och yoga.

överväganden

Även om mesomorphs lagra fett jämnt på deras kroppar, kan de bli överviktiga om de är stillasittande och äter en fettrik eller högt kaloriintag. Att äta protein är viktigt för att upprätthålla starka muskler. Hjärt-kärlsjukdom kan vara en risk om en mesomorph är överviktig, så det är viktigt att konsumera en hälsosam kost och följa ett träningsprogram som är balanserad.

Det bästa sättet att hålla hjärtmuskeln i form är att engagera sig i hjärt-aktiviteter regelbundet men inte överdriva dem. Kvinnliga mesomorphs inte vill lägga till muskler och tro att de kommer inte, till följd av lägre testosteronnivåer, kanske vill att notera att deras kroppsbyggnad är särskilt uppmuntrande för muskelmassa.