XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka frågor bör medelålders Män Fråga läkare?


Gå till en läkare bör vara en rutin händelse, med alla få en fullständig årlig fysisk från sin primärvårdsläkare som ett urverk. Olika kön och åldrar har olika medicinska problem eller frågor som de ska när du besöker läkaren. Medelålders män måste ställa vissa frågor för att säkerställa en sund och lång livslängd.

Huvud och hals

Huvudet är ett problemområde för medelålders män. Många tillstånd som potentiellt kan dyka upp med åldern är belägna i huvudet och halsområdet. Män bör fråga sin läkare om håravfall, om det har börjat ske, i syfte att fastställa orsaken. Om en man har rökt tidigare, diskutera oral hälsa och har kontroller att leta efter tunga och svalg cancer eller lesioner är viktigt ämne att täcka. Ytterligare frågor som män bör diskutera inkluderar försämrade syn eventuella fall av yrsel, minnesproblem eller förlust av hörsel.

Övre kroppen

Som en man börjar ålder, kan hans hjärta bli mer oberäkneligt och anfall av angina, oregelbundna hjärtslag och bröstsmärtor kan bli ett problem. Fråga din läkare för att diskutera din nuvarande kardiovaskulära tillstånd att se vad du kan göra vidta för att stärka ditt hjärta. När man talar om överkroppen, ställa frågor om kolesterol, uppblåsthet efter att ha ätit, tarmproblem och problem med urinering eller njursten.

Underkroppen

Den nedre delen av kroppen är avgörande för män för mer än promenader. Överflödet av leder och muskler i den nedre halvan av kroppen, och de män använder ganska ofta, kan medföra problem som kroppen fortsätter att åldras. Diskutera med din läkare några tecken eller symptom du har som har ökat i svårighetsgrad eller frekvens, såsom knä, höft eller fotled smärta. Om du har redan existerande medicinska tillstånd som involverar leder, be din läkare om mediciner eller kosttillskott som kan bidra till att vända en del av skador i samband med åldrande.

Hälsa och emotionella hälsa

Medelålders män bör skydda deras allmänna välbefinnande, vilket inkluderar emotionella hälsa. Tala med din läkare om olika sätt att hantera allt äldre. Frågor kan inkludera oro pension, fysisk oförmåga att utföra uppgifter och aktiviteter som var vanliga när du var yngre och minskar i sexuell aktivitet eller lust. Fråga din läkare för att förklara de tecken och symtom förknippade med depression, eftersom detta kan vara en faktor under åldrandet. Dina frågor om allmän hälsa och välbefinnande bör även ställa frågor om föreslagna kost- och livsstilsförändringar.