XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad finns tre olika typer av Sträcker?

Stretching är en viktig del av kondition och idrottsträning. Stretching kan förbättra din flexibilitet, minskar efter träning träningsvärk, öka din idrottsliga eller motion prestanda, minska muskelspänningar, minimera risken för skador och hjälpa dig att slappna av. Det finns tre huvudsakliga typer av stretching, var och en erbjuder olika fördelar. Välja rätt typ av stretching beroende på om du värmer upp, nedkylning eller bara försöka förbättra din flexibilitet.

Statisk

Statiska sträckor är positioner som innehas under en förutbestämd tid och kan klassas som underhåll eller utvecklings. Underhålls sträckor hålls under 10 till 20 sekunder och, som namnet antyder, är utformade för att behålla din nuvarande nivå av flexibilitet. Utvecklings sträckor ökar din flexibilitet och hålls i 30 till 60 sekunder. Statiska sträckor inkluderar röra tårna när du sitter eller dra foten upp till din rumpa medan stående. Statiska sträckor brukar avkopplande att utföra och minska din puls och kroppstemperatur.

Dynamisk

Dynamiska sträckor innebär att ta dina muskler genom ett stort utbud av rörelse i en stadig och rytmisk mode. Dynamiska sträckor förbereda musklerna för träning eller sport. Dynamiska sträckor inkluderar ben gungor, arm cirklar, kroppsvikt knäböj och utfall. Öka utbudet av rörelse som används för dynamiska sträcker gradvis under 12 till 15 repetitioner. Dynamiska sträckor hålla pulsen förhöjd och dina muskler varma samtidigt mobilisera lederna.

Ballistic Sträcker

För de flesta allmänna utövare, risken för skador i samband med ballistiska sträckor innebär att denna typ av träning är bäst att undvika. Men om du deltar i sporter där ballistiska sträckor är normen - till exempel kickboxning, fotboll eller gymnastik - denna typ av stretching är en nödvändig del av din träning. Ballistiska sträckor liknar dynamiska sträckor i att de innebär stora rörelser, men ballistiska sträckor utförs mycket snabbare. Höga ben sparkar och studsar under sträckor är exempel på ballistisk stretching. Om du använder ballistisk stretching, är det viktigt att dina muskler är mycket varmt för att minimera risken för skador.

Allmänt Stretching Riktlinjer

Det är viktigt att endast sträcka ut dina muskler när de är varma. Kalla muskler är mindre smidig och mer benägna att skada. Värm upp före sträckning genom att utföra lite ljus men progressiv cardio för fem till tio minuter; exempelvis promenad, jogga och sedan köra. Varma muskler stretch mycket lättare. Om du sträcker som en del av din varma upp, fokusera på de muskler du kommer att använda i din träning. I din svalna, sträcka de muskler som du just har utnyttjat plus någon som känns stram. Dynamiska och ballistiska sträckor lämpar sig bäst för din varma upp och statiska sträckor lämpar sig bäst för din svalna. Ju längre du håller en statisk stretch, desto större din flexibilitet förbättringar.