XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man fäster en kanot till ett takräcke


Egentligen är det ganska lätt att fästa en kanot till en bil eller lastbil takräcke. Helt enkelt vända den över och knyta den ner. Det är bra så långt det går, men om du vill ha en lugn tur, en säker tie-ner och för att undvika att skrapa upp din takräcke och relingen för din kanot, kanske du vill lägga till ett par steg till din slips vridna procedur.

Instruktioner

1 Ställ ut ditt material runt fordonet där du kan komma åt dem. Mät avståndet över takräcket inifrån en järnväg till andra (inte längden). Skär av Styrofoam nudlar 4 inches kortare än insidan bredden mellan takreling.

2 Wrap tejp runt nudlarna centrerade vid 5 inches från båda ändarna av varje nudel. Använd din kniv för att skära en skåra i nudel längs ena sidan av en bit av silvertejp till den andra. Skära igenom till den ihåliga kärnan av nudel men inte längre.

3 Dra isär nudlarna längs slitsar och "bita" ner dem över de tvärgående skenor takräcket. Detta kommer att resultera i centrum av nudlarna är låg ner över skenan med ändarna något förhöjda göra ett slags skum vaggan. Använd buntband för att fästa nudlar på plats. Du kan fästa dem gratis när du är klar.

4 Knyt paddlar och flytvästar säkert till tofter och under sätena inuti kanoten. Kontrollera att ingenting är löst som spännen eller handtag. Lyft kanoten och ställa den upp och ner på toppen av rack i mitten av skum vagga på dess relingen (toppar av sidorna).

5 Bungee kanoten på plats genom att köra bungee sladdar från en längs takräcket skena längst upp i kanoten till den andra sidan. Gör dem ordentligt fastsatt, men inte oroa sig för att hålla nere kanoten. Det är för spärr spännband.

6 Hook ena änden av spärr tie-ner till ögat kroken under stötfångaren av bilen som fäst till monteringsbandet under tillverkningen. Kör långa lös (icke-ratcheted) änden av tie-down up och genom metall ögat eller ögla på fören eller aktern på din kanot och över till den motsatta sidan av stötfångaren. Fäst spärr slutet av tie-ner till det andra ögat och trä den långa änden genom spärrhjulet. Dra något stram. Upprepa på baksidan, men inte cinch det tätt.

7 Skär de återstående Styrofoam Nudel bitar i 4 sektioner. Split med en kniv halvvägs genom längd sedan bända isär varje Nudel och linda den runt spännband på fram- och baksidan där spännband skaver mot huven eller stötfångaren. Kasta en slinga av tejp runt varje för att hålla dem på plats.

8 Spärr de spännband tills de är täta. Börja med den främre, men bara göra det knappt spänd. Nästa gå till baksidan och dra det ett ordentligt. Det kommer att dra upp den främre delen av båten och göra den främre tät samt. Gå tillbaka till fronten och se till tie-down är säker. Lägg ett par dragningar på spärr om det behövs. Du är redo att till.

Tips

  • När du har kört fem eller 10 miles med din kanot fastspänd på, stoppa och kontrollera slut spännband. Om de är lösa, ge dem ett par drar på spärr att dra åt dem.
  • Förvara din tie-down växel i kanoten mellan resor så att du vet var allting är. En duk väska eller stor plastpåse fungerar bra och kan bungeed upp under tofter vid förvaring kanoten.
  • Försumma inte stoppningen. Vinden vid 70 km / h kan utöva en kraftfull lyftkraft på vingformade botten av en kanot. Trycket kan gnugga sand och grus i mål eller bilen och skada den.
  • Var försiktig på bergsvägar med en kanot på toppen. Sidvindar kan blåsa dig runt lite med den stora båten ovanpå.