XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan bli av ett utslag från rakning armhålor


Om du har mycket känslig hud, kan du uppleva ett utslag efter rakning under armarna, annars känd som "rakning." Detta utslag kännetecknas av rodnad i huden, en brännande eller stickande känsla och små, upphöjda knölar. Lyckligtvis finns det flera praktiska åtgärder som du kan vidta för att behandla hudirritation, och minska eller helt ta bort dess utseende.

Instruktioner

1 Använd Vitamin E olja direkt efter att du raka och torka under armarna. Vitamin E kommer omedelbart uppdatera din hud och bromsa utslag sprids om det redan har börjat visa sig.

2 Applicera Aloe vera till den brända området för att kyla området och främja frisk hud förnyelse. Om du inte har aloe till hands, tea tree-olja fungerar också bra för att kyla området och främja ny hud tillväxt.

3 Lägg till mer C-vitamin till din diet. Även om du inte kan gissa det, är C-vitamin ett viktigt näringsämne när det gäller hudens hälsa och näring. Helt enkelt ta en C-vitamin komplettera eller ha en extra glas av vitamin C-berikade apelsinjuice kan hjälpa avvärja framtida utslag under armarna.

Tips

  • Om du inte har någon Aloe vera eller tea tree-olja, kan du också behandla smärta av en tidig utslag med en hydrokortisonkräm (som Neosporin) för att ge dig omedelbar lättnad.
  • Om du har ett utslag som blöder eller intensifieras, kan du ha ett mer allvarligt tillstånd än bara ett vanligt fall av rakning. I dessa fall är det viktigt att se en hudläkare så snart som möjligt för diagnos och för att förhindra infektion.