XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de behandlingar för Chicken pox i munnen?

Översikt

Vattkoppor är det gemensamma namnet för sjukdomen som resulterar från infektion med varicella zoster-virus. Detta tillstånd orsakar en svidande hudutslag som kan påverka slemhinnorna i mouth.Treatments för vattkoppor i munnen fokus på att kontrollera replikationen av varicella zoster-virus, lindra obehag och minimera vävnadsskador.

antivirala läkemedel

Läkare ordinera vanligtvis antivirala läkemedel såsom aciklovir, valacyclovir och famciklovir att behandla vattkoppor hos ungdomar och vuxna samt barn med hög risk för komplikationer. Ges oralt för de flesta patienter och intravenöst till patienter med svår sjukdom, antivirala läkemedel minskar svårighetsgraden och varaktigheten av vattkoppor lesioner i alla ytor, inklusive munnen. Vanliga biverkningar är illamående, kräkningar, diarré och huvudvärk. Dessutom måste läkare gå vidare med försiktighet hos patienter som redan har tagit en av de tre läkemedel för ett annat tillstånd. Eftersom läkemedlen rikta samma steg i virusreplikation, resistens mot ett innebär oftast resistens mot alla.

lokalanestetika

Vattkoppor i munnen orsakar ofta smärta och klåda i proportion till symptom på andra ställen på kroppen, på grund av den täta tillförsel av sensoriska nerver i munnen. Frekvent tillämpning av over-the-counter lokala anestesimedel kan hjälpa, enligt en studie som publiceras i 2009 års upplaga av "Clinical and Experimental Dermatology." Lokalanestetika blockera överföringen av smärta och kliar signaler från sensoriska nerver. Medan läkare normalt injicera lokala anestesimedel, slemhinnorna i munnen är tunnare än huden, så droger såsom bensokain kan uppnå begränsad penetration genom topisk applicering. Dessutom läkemedlen kommer i en gel eller pasta fordon som ger en tunn skyddande beläggning som hjälper till - åtminstone tillfälligt - skärma sår från andra innehållet i munnen.

stödjande vård

Patienter med sår i munnen undvika kemiska irriterande såsom kryddstark mat, citrus och andra syror, samt fysiska irriterande såsom varm mat, nötter och chips. Eftersom förekomsten av vattkoppor lesioner i munnen signalerar ofta avbrott i smakupplevelse till de främre två tredjedelar av tungan, kan personer med vattkoppor måste förlita sig på vänner och bekanta för att identifiera dessa ingredienser för dem. Dessutom bör patienter träna grundläggande hygien för att förhindra vattkoppor lesioner i munnen från att bli sekundärt infekterade av bakterier. Tandborstning minst två gånger om dagen, tandtråd och använda desinfektionsmedel munvatten är tillräckliga för de flesta människor, bör dock patienterna se till att inte tillämpa tandkräm direkt till skador, eftersom slipmedel i tandkräm kan orsaka mekanisk irritation och vävnadstrauma.