XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan bli av ett överbett


En överbett är ett problem som kan påverka utseendet och funktionaliteten hos dina tänder och käkar. När du har ett överbett, den översta raden av tänder hänger över den nedersta raden, vilket kan leda till din käke att feljusterad. När de inte åtgärdas, kan problemet bli allvarligare. För att bli av med din bett, besöka din ortodontist och följer den föreskrivna behandlingskur. Du kan behöva bära traditionella hängslen för att korrigera överbett.

Instruktioner

1 Boka en tid för att besöka din ortodontist. Om du inte har en ortodontist, få en rekommendation från din tandläkare.

2 Ha din ortodontist undersöka tänderna och ta röntgenbilder. I extrema situationer kan din ortodontist rekommendera operation för att korrigera överbett. Men för det mesta, behöver du en kombination av hängslen och hållare. Din ortodontist kan rekommendera en serie av brickor som passar över tänderna och flytta dem så småningom att ta bort din bett.

3 Ta hand om dina tänder korrekt iklädd brickor eller hängslen. Du måste borsta tänderna och tandtråd efter varje måltid för att hålla tänderna friska under processen. Du kommer också sannolikt att behöva besöka din ortodontist flera gånger per månad för att få din hängslen åtdragna eller att få nya brickor för att fortsätta flytta tänderna så att de är korrekt justerade.

4 När du är klar med serien av brickor, kommer du att få en sista uppsättning att bära som en hållare. Eller när dina hängslen lossnar, måste du bära en hållare för en förutbestämd tidsperiod. Att misslyckas med att bära hållare som rekommenderas av din ortodontist kan resultera i din bett återvända.