XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Knyta en Hair Rig för Carp Fishing


Håret riggen är i första hand utnyttjas vid fiske efter karp, även om den kan skalas ner för användning med andra fiskarter. Människohår var först används för att fästa betet på kroken, men har sedan dess ersatts av fiskelina. Betet är fäst till huvudlinjen med en tunn sträng av fiskelina som hänger bort från kroken. Som karp suger i betet följer kroken. När karp försöker spotta riggen ut och simma bort, är kroken inställd.

Instruktioner

1 Knyt håret slinga för betet med en bit av fiskelina som är ca 20 inches lång. Funktionen av slingan är att dra betet lite sätt från kroken. Karp är mer benägna att gå för bete utan en krok i den. ta en

2 Vik änden av fiskelina över att bilda en slinga. Loop den tillbaka på sig själv för att göra en cirkel nedanför slingan. Trä öglan genom den övre delen av cirkeln två gånger och sedan fukta och dra åt. Det bör finnas en slinga vid slutet av raden.

3 Passera slutet av raden mittemot öglan du just gjorde genom öglan i ögat av kroken, bakifrån och framåt. Håll kroken på sin sida mellan vänster tumme och pekfinger. Den böjda delen av kroken med hull på det bör vara till vänster om din tumme och curling. Hålla linjen i jämnhöjd längs krokskaftet.

4 Utgå från ögat och linda den fria änden på linjen runt skaftet på kroken. Gör fem eller sex mycket snäva vändningar och hålla vändningar nära varandra. Mata lösa änden av linjen tillbaka genom ögat efter att du har slutfört vrider runt krokskaftet. Du har slutfört vad sportfiskare kallar knutlösa knut. Använd en grinner knut eller annan fiske knut, vad du föredrar, för att fästa riggen till din linje.

5 Skjut boilie bete på ett bete nål. Haka fast baiting nålen genom öglan. Skjut betet av nålen och ut på slingan. Säkra med en boilie stopp. En boilie stopp är en plastpropp som du trär igenom slutet av slingan för att förhindra att boilie lossnar vid fiske.

Tips

  • En boilie är en typ av bete mix används för att fånga karp. Boilies är oftast gjorda av mjölkprotein, fiskmjöl, fågelmat, mannagryn och sojamjöl och är bundna med hjälp av ägg. Du kan få boilies på din lokala fiske leverans butik.