XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Föräldrar till hyperaktiva barn är ofta förståe desperat efter en behandling för att hjälpa till att kontrollera beteenden av sina trådbundna ungdomar. Även om det finns ett antal läkemedel och kognitiva terapier för hyperaktivitet på marknaden, har många individer att vända sig till dietbehandlingar, i hopp om att sätta fingret på en viss mat eller tillsats bakom deras barns kaotiska beteendemönster. Men enligt en artikel med rubriken "Kost och Attention Deficit Hyperactivity Disorder" utgiven av Harvard Medical School, "enbart diet förmodligen inte den drivande kraften bakom flera beteendemässiga och kognitiva symtom som plågar barn med Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). "

Diagnos

Enligt Milton S. Hershey Medical Center vid Penn State, "att få diagnosen ADHD, bör barn har åtminstone sex uppmärksamhet symtom eller sex aktivitet och impulsivitet symptom - till en grad bortom vad som kan förväntas för barn deras ålder." Hyperaktiva barn uppvisar symptom, inklusive en oförmåga att koncentrera sig, överdriven chattiness, allmän oordning, impulsivt beteende, destruktivitet och täta vredesutbrott. Dessa beteenden påverkar ofta deras relationer med familj och kamrater och göra det svårt för dem att fungera normalt i ett hem eller skolmiljön.

orsaker

Även ännu inte har identifierat en enda orsak till ADHD, enligt University of Maryland Medical Center, "hälso- och sjukvårdspersonal är att hitta mer och mer bevis för att ADHD / ADD inte härrör från en orolig hemmiljö, men från biologiska orsaker." Milton S. Hershey Medical Center identifierar sjukdomen anslutning till genetiska orsaker, och Mayo Clinic stater, "ADHD tenderar att köra i familjer. Om ett av fyra barn med ADHD har åtminstone en släkting med sjukdomen."

diet myter

Centrat för vetenskap i allmänintresset minns hur Dr. Benjamin Feingold skapat uppståndelse på 1970-talet genom att påstå att vissa livsmedel förvärras ADHD. Många föräldrar svarade omedelbart med diet för sina hyperaktiva barn. Men i en artikel med rubriken "Beslut om en behandling för AD / HD" National Resource Center på AD / HD utvärderar effekterna av dietbehandlingar på sjukdomen. Artikeln påstår, "dietbehandlingar eliminerar ... en eller flera livsmedel i någons kost (till exempel socker, godis och mat med röd färg). Är Tanken att vara känsliga för vissa livsmedel kan orsaka symptom på AD / HD. Noggrann forskning, dock inte har stött denna behandling. " Artikeln fortsätter med att diskutera näringstillskott som används för att behandla ADHD, slutsatsen att "forskare har funnit några bevis för denna idé."

kostrekommendationer

Trots att det finns lite stöd för särskilda livsmedel kontrollera symptomen av hyperaktivitet hos barn, det finns gott om bevis för att en balanserad kost är avgörande för att uppnå en hälsosam livsstil. HelpGuide, en ideell hälsoorganisation, påpekar att "alla barn gynnas av färskvaror och regelbundna måltider, det är bäst för alla barn att hålla sig borta från skräpmat och soda Dessa grundsatser är speciellt sant för barn med ADD / ADHD, vars. impulsivitet och distractedness kan lätt leda till uteblivna måltider, ätstörningar, överätande och fetma. "

Näringsrika livsmedel och strategier

Harvard Medical School säger att barn ska "äta en kost som betonar frukt och grönsaker, fullkorn, hälsosamma omättade fetter och bra proteinkällor, gå lätt på ohälsosamma mättade fetter och transfetter, snabbt smälta kolhydrater och snabbmat, och balansera sunt äta med massor av fysisk aktivitet. " Föräldrar kan främja god näring för sina hyperaktiva barn genom att packa balanserade luncher, erbjuder frukt och grönsaker för mellanmål och undervisning barnen hur man väljer näringsrika livsmedel från bland restaurangmenyalternativ.