XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Levern & amp; kolhydrater

Levern spelar en viktig roll i blodsockerreglering och fungerar som svar på dietary intag av kolhydrater. När du äter, denna stora butiker organ glukos, och natten eller mellan måltiderna den producerar ny glukos. Dina frigör kroppens hormoner för att försöka hålla blodsockernivåerna även, och genom att konsumera hela korn och inte hoppa över måltider, kan du hjälpa till att uppnå denna balans.

Blodsockerreglering

Din kropp reglerar blodsockret på många sätt. I huvudsak vill din kropp att hålla blodsockernivån så jämn som möjligt, i en nära håll. När du konsumerar kolhydrater, är glukosnivån i blodet ökade och i sin tur din bukspottkörtel frigör insulin. Insulin är ett hormon som ger glukos i cellerna så att kroppen kan använda den för energi. Å andra sidan, om du inte har ätit i flera timmar, eller över natten, kommer din lever släppa glukagon, ett annat hormon som signalerar behovet av att öka blodsockret. Balansen i blodsockerreglering i kroppen innebär dessa hormoner och den mat du äter i din kost. Det är naturligt att inte äta under en längre tid medan du sover, men under dagen, inte hoppar över måltider så att du känner ditt bästa.

Levern

Levern är en stor orgel i den övre högra delen av buken, och det tjänar många funktioner i blodsockerreglering. Det lagrar glukos i form av glykogen, som kan utnyttjas under en period av fasta, över natten eller vid behov. Vid dessa tillfällen är glukagon släpps, vilket signalerar nedbrytningen av glykogen till glukos för att ge energi och hålla blodnivåerna konstant. Efter att ha ätit, glukos igen lagras i levern och reserver glykogen fylls. Den enda bränsletillförsel för cellerna i hjärnan är glukos, vilket gör att upprätthålla friska blodnivåer som är nödvändiga för livet.

Kolhydrater i kosten

Majoriteten av kolhydrater finns i bröd, pasta, ris och andra spannmål, såväl som i frukt, grönsaker, snacks, godis och socker naturligt i mjölk. När du äter dessa livsmedel, de bryts ner till glukos som antingen används för energi eller lagras i kroppen i levern och muskler. Några enkla kolhydrater livsmedel såsom juice, godis, socker och sirap kan omedelbart höja blodsockret, medan stärkelse, som hel-vete korn, bönor och fiberinnehållande livsmedel, kommer att höja ditt blodsocker långsammare, vilket resulterar i mindre dramatiska toppar i blodsocker. US Department of Agriculture rekommenderar att hälften av kornen du äter vara fullkornsprodukter. USDA rekommenderar också minska tillsatt socker i kosten, med ett mål på högst 5 procent till 15 procent av kalorierna kommer från tillsatt socker och fasta fetter.

Enkla och komplexa kolhydrater

Kolhydrater kan delas upp i enkla kolhydrater eller komplexa kolhydrater. Enkla kolhydrater, även känd som raffinerat spannmål, snabbt ned och kommer att resultera i en snabbare ökning av blodsockret. Exempel på dessa raffinerat spannmål inkluderar pizza skorpa, våfflor, vitt bröd, pretzels och snacks. USDA rekommenderar att i en 2000-kaloriintag, bör du inte ha mer än tre uns ekvivalenter av raffinerat spannmål, ersätta dem med komplexa kolhydrater eller fullkornsprodukter. Fullkorn är gjorda av hela korn frö och ger dig fibrer och andra näringsämnen som B-vitaminer. De flesta amerikaner konsumerar inte tillräckligt fullkorn, så för att öka dessa kolhydrater i kosten, bland annat livsmedel såsom fullkornsbröd pasta, brunt ris, havre, korn, hel-vete bröd eller popcorn.