XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
RDA för Kalium

Kalium anses vara en stor mineral, såväl som en elektrolyt. Strikt kontroll av kaliumkoncentrationen både inuti och utanför cellerna som krävs för att upprätthålla homeostas. Kalium spelar en viktig roll för att upprätthålla vätske- och elektrolytbalansen, överföring av nervimpulser, hjärtfunktion och sammandragning av både skelett- och glatt muskulatur. Kalium är ett näringsämne oro, som ny forskning har visat att den genomsnittliga dietary intag av kalium för oss vuxna ligger under de rekommenderade mängderna.

Adekvat intag för kalium

Kalium rekommendationer definieras i rekommenderat dagligt intag, Dris. De Dris är en uppsättning av referensvärdet för närings som används för att planera och utvärdera intaget av friska människor. De Dris Inkludera rekommenderade Dietary Ersättningar, RDA; Beräknad genomsnittlig kravet EAR; Adekvat intag, AI; och övre gräns för intag, UL.

När tillräckliga vetenskapliga bevis saknas för att bestämma en EAR, kan en RDA inte kan fastställas, vilket är fallet med kalium. I stället har en AI fastställts av styrelsen för Institute of Medicine kost. AI motsvarar en genomsnittlig daglig mängd av ett näringsämne antas leverera näringsmässiga lämplighet i en population av friska individer. För friska vuxna, är AI för kalium inställd på 4700 mg / dag, eftersom intag på denna nivå har visat sig minska saltkänsligheten hos känsliga populationer, lägre blodtryck och minskar risken för njursten. Barn och kvinnor som ammar har olika rekommendationer för kalium. Om du har fått rådet att begränsa intag av kalium med din läkare, innebär detta AI inte gäller för dig heller.

Kalium-rika livsmedel

Konsumera en kost rik på frukt och grönsaker gör att du kan möta AI för kalium. Kalium-rika frukter och grönsaker innehåller bakade potatis med hud, bananer, plommon och beskära juice, kokt spenat, russin, tomater och ekollon squash. Andra hög kalium livsmedel inkluderar melass, solrosfrön, yoghurt, musslor och mandel. Färdigförpackade och förädlade livsmedel bör begränsas eftersom de i allmänhet inte är bra källor till kalium. Vanligtvis högförädlade livsmedel är högre i natrium och lägre kalium och kan därmed öka risken sjukdom.

Vikten av kalium i förebyggande

En AI 4700 mg / dag för vuxna har inrättats för att uppmuntra en kost rik på kalium, eftersom högre intag av kalium har visat sig vara associerade med ökad bentäthet, lägre blodtryck och minskad risk för stroke och symptomatiska njursten. Låga kalium dieter tycks spela en roll i utvecklingen av högt blodtryck, liksom.

Kalium toxicitet och Supplement Usage

Kalium toxicitet, eller förhöjt kaliumkoncentration, är känd som hyperkalemi. När intag av kalium överstiger njurarnas förmåga att eliminera den, kan toxicitet uppstå. Ingen UL för intag av kalium har fastställts, eftersom kalium toxicitet normalt inte förekommer från intaget. Men användning av kaliumtillskott utgör en potentiell risk för toxicitet. Toxicitetssymtom är diarré och magbesvär vid låga doser, och stickningar i händer och fötter, muskelsvaghet och hjärtarytmi vid högre doser.

Dietary kaliumtillägg är vanligtvis inte behövs; en balanserad kost, rik på frukt och grönsaker, bör ge alla dina behov kalium. Men om du funderar på tillskott, tala med din läkare innan du påbörjar användningen av kaliumtillskott.