XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

I egenskap av en domare för ett antal sporter kan vara en ganska krävande uppgift som kräver att du har styrkan i din övertygelse och kalla spelet från en neutral hållning. Även om vissa domare får mycket kritik från fans och spelare lika, är deras roll viktig för att hjälpa många njuta av olika sportaktiviteter varje vecka. Att bli en domare är en givande verksamhet som inte bara tillåter dig att interagera med många individer, kan det också bidra till att förbättra din kondition. Du kan bli en domare vid en ålder av 14.

Instruktioner

1 Besök den sport som du vill bli en kvalificerad domare på en regelbunden basis. Se hur spelet spelas, vilka bestämmelser som finns och hur domaren uppför sig under spelets gång.

2 Registrera med domarens förening för din specifika sport och sedan vidta lämpliga kurser du behöver för att kvalificera sig. Dessa kurser kommer att omfatta testas på spelreglerna, vad man ska göra i vissa situationer och hur man genomför själv på spelplanen. Du måste vara en del av domarens föreningen för att bli en domare.

3 Ta klasser i kommunikation och kontroll. Detta gör att du kan enkelt prata med spelarna i varje situation under spelets gång och styr också alla spelare på planen i händelse av en eventuellt instabil situation.

4 Besök din lokala allaktivitetshus och friidrottsklubbar att frivilligt som en domare. Även om du inte kommer att kunna döma själva spelen, kan du öva dina domar färdigheter under utbildning och övning matcher.