XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det lymfatiska systemet är en integrerad del av immunsystemet. Den består av mjälte, benmärg, tymus, lymfkörtlar, tonsiller och polyper. Dess främsta syfte är att bära lymfan, en vattnig substans som innehåller vita blodkroppar, hela kroppen att transportera lymfocyter och antikroppar. Denna process hjälper till att bekämpa infektioner, vilket kan förebygga sjukdomar. Eftersom det lymfatiska systemet inte har en pump som cirkulationssystemet gör med hjärtat, blockeringar i lymfan flöde sker ofta. Du kan förhindra liksom bryta upp dessa blockeringar genom att införliva vissa rutiner i ditt dagliga liv.

Steg 1

Minska konsumtionen av animaliskt protein och mättat fett från din diet. En studie från "American Journal of Epidemiology" 2004 konstaterar att hög fetthalt, animaliskt protein-baserad kost ökar risken för non-Hodgkins lymfom, som är en cancer i lymfsystemet.

Steg 2

Dricka varmt citron vatten på morgonen för att återuppliva en trög lymfsystemet. Pressa 1/2 färsk citron i en kopp varmt vatten och dricka det som te, rekommenderar American Holistic Health Association.

steg 3

Träna regelbundet. En rebounder, som är en mini-trampolin, är en enhet som kan fungera som en artificiell pump av det lymfatiska systemet när du hoppar på den regelbundet. Sjuksköterska Laurie Geter, författare till "47 steg till stresshantering," rekommenderar studsar minst 10 minuter varje dag.

steg 4

Få professionell massage för att tömma det lymfatiska systemet manuellt. Enligt MedlinePlus.com, kan manipulera det lymfatiska systemet uppmuntra flödet av lymfvätska via rätt systemkanaler.