XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Roliga Netball Spel


Netball är en kontaktfri sport som har två lag med sju spelare. Målet med spelet är liknande den i basket, med spelare som försöker att skjuta bollen genom en ring, men reglerna varierar kraftigt. Spelare är inte tillåtet att köra med eller dribbla bollen och måste släppa bollen högst tre sekunder efter mottagandet. Spelare är begränsade till vissa delar av domstolen och måste stå 0,9 bort från spelaren med bollen.

abc

"ABC" drill syftar till att förbättra en spelares försvar. Ställ in spelare upp i en triangel, med en fjärde aktör placerad i mitten av den. Spelaren i mitten måste försöka fånga bollen som spelarna på omkretsen passerar den mellan sig. Blanda riktning och stil av passen för att öka svårigheten. Dessutom kan du utöka storleken på triangeln eller lägga till en femte spelare och omvandlar den till en fyrkant.

3 versus 3

3 mot 3 anfalls borra fokuserar på spelare rörelse av bollen. Använd koner för att spärra av ett område som är tillräckligt stor för sex spelare. Dela upp spelarna i två grupper om tre, anfallare och försvarare. Tillåter spelare att använda attackera flyttar såsom den främre snitt, Dodge och ändra riktning för att skapa utrymme för att ta emot bollen. Instruera det anfallande laget att hålla bollinnehav för en viss tid, vilket gör justeringar av antalet försvarare och storleken på spelplanen som behövs.

hög 5

High 5 netball är en version av spelet som syftar till spelare i åldrarna 9 och 11. Spelet spelas över fyra sex-minutersperioder, och varje lag får bara ha fem spelare på planen vid någon tidpunkt. Spelare måste rotera positioner vid varje intervall, med ingen spelare utanför planen för kvartal i rad. Spelare har fyra sekunder att passera eller skjuta bollen och måste följa standardfotarbete regler.

king Ball

Syftet med "King Ball" är för ett lag att slå alla sina spelare i kungar. Varje lag börjar med en spelare som står på en bänk i slutet av domstolen. Denna spelare är känd som en kung. För att bli en kung, spelarna måste passera bollen till sina lagkamrater står på bänken. Kungen måste fånga bollen utan att falla från bänken för att räkna. Standardreglerna för netball gäller och tränare ofta ställa in ett minsta antal passerar en grupp måste slutföra innan du försöker passa bollen till en kung för att öka svårigheten att övningen.