XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det finns ingen preventivmedel som är 100 procent effektiva för att förhindra graviditet; emellertid, det finns flera former av preventivmedel som kraftigt minskar chanserna för graviditet. Endast helt avstå från att ha sex kommer att se till att ingen chans att bli gravid.

Fungera

Mirena spiral (spiral) släpper hormonet levonorgestrel, som hjälper till att förhindra graviditet. Det kan upprätthållas i upp till 5 år.

Identifiering

En kopparspiral är en liten plastenhet i form av en T. Det sätts in i livmodern, och varken kvinnan eller hennes partner ska kunna känna det.

Betydelse

Mirena är mer än 99 procent effektivt mot graviditet. TeensHealth från Nemours Foundation anser Mirena sig vara mycket effektiv eftersom mindre än 1 av 100 par blev gravid i studier som utförts under en ettårsperiod.

Hur det fungerar

Mirena arbetar i en mängd olika sätt. Det kan öka livmoderhalsen, blockerar ingången av sperma; tunna ut väggarna i livmodern, som förbjuder ägg fastsättning; eller stoppa utsläpp av ägg från äggstockarna.

Varning

Även om Mirena har en hög effektivitet takt mot graviditet, betyder inget skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar, bara avhållsamhet och kondomer kan hjälpa till med detta skydd. Dessutom, den låga andelen kvinnor som blir gravida medan du använder en spiral är mer benägna att ha en ektopisk (utanför livmodern) graviditet, som kräver akut läkarvård.