XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till plötslig & amp; Extrem trötthet?

Trötthet är ett vanligt symptom på många sjukdomar och dagliga rutiner. Det blir ett bekymmer när det inte lindras av en minskning av stressnivån vila, god näring och. En plötslig extrem trötthet från en okänd orsak anger behovet av att se en vårdgivare för en medicinsk diagnos. Mönstret och omfattningen av den trötthet är viktiga kriterier för bedömningen en diagnos.

Akut njursvikt

Akut eller plötslig njursvikt är njurskada som håller njurar från avlopp och producera urin utan att förlora elektrolyter, enligt University of Maryland Medical Center. Symtom på njursvikt är trötthet, minskad aptit, smärta mellan revbenen och höfterna, förhöjt blodtryck och kramper.

De möjliga orsakerna till akut njursvikt som leder till plötslig och extrem trötthet inkluderar brännskador, uttorkning, kirurgi, septisk chock, en transfusion reaktion, graviditetskomplikationer och en urinvägsobstruktion. Behandlingen inkluderar att definiera och behandla den underliggande orsaken, vilket begränsar vätskeintag till urinmängden och övervakningslabbrapporter för att avgöra om dialys krävs.

Mitralisklaffen Sjukdomar

Mitralklaffen är den ventil som reglerar blodflödet mellan de övre och nedre vänstra kammare i hjärtat. Sjukdomar i mitralisklaffen inkluderar mitralklaffprolaps, som är en av de vanligaste formerna av ventilsjukdom, enligt den Texas Heart Institute; mitralis-insufficiens, även känd som mitralinsufficiens; och mitralisstenos eller förträngning av mitralisklaffen.

Vanliga symptom på mitralisklaffen sjukdomar inkluderar hjärtklappning, bröstsmärtor och hosta. Symtom på mitralklaffprolaps inkluderar extrem trötthet. Försiktighetsåtgärder för personer med någon typ av mitralisklaffen sjukdom är att ta antibiotika innan någon tand förfarande eller allmän kirurgi för att förhindra infektion av ventilen.

Kroniskt trötthetssyndrom

Även om den exakta orsaken till kroniskt trötthetssyndrom, eller CFS, är okänd, symptom som liknar en virusinfektion uppträda plötsligt eller inom ett par dagar, säger MedlinePlus, en publikation av National Institutes of Health. Den främsta symtomet är extrem trötthet som begränsar förmågan att utföra rutin dagliga aktiviteter. En diagnos av CFS kräver trötthet pågå åtminstone sex veckor utan befrielse från sängläge.

CFS har inget botemedel, så behandling fokuserar på symtom och inkluderar läkemedel mot depression och sömn förvaltning; avslappning och stress-minskning tekniker, såsom biofeedback och djup andningsövningar; och aktivitetsstyrning, såsom att dela den tid som spenderas på svåra uppgifter med viloperioder.

Lupus

Lupus är en autoimmun sjukdom som kan påverka många delar av kroppen, såsom hjärnan, hud, leder, hjärta, njurar och lungor. För personer med lupus, kan kroppens immunsystemet inte skilja skillnaden i de vävnader och celler i kroppen och antigener, så det skapar antikroppar som orsakar smärta, inflammation och skada på cellerna.

Symtomen omfattar extrem trötthet i 81 procent av personer med lupus, säger funktionshindrade World. Behandlingen av lupus beror på var de drabbade organ eller organsystem inblandade och inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, kortikosteroider, immunomodulerande läkemedel och antikoagulantia.