XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan förbättra blodcirkulationen i händer

Dålig blodcirkulation i dina händer är ofta en källa till obehag eller smärta när du utför många vardagliga aktiviteter. Med tiden kanske du kan vända cirkulationsproblem genom att utföra en rad aktiviteter som syftar till att stärka musklerna i händerna; Detta i sin tur kommer att bidra till att öka blodflödet till området.

träningsprogram

Motion är det enklaste sättet att förbättra din blodets förmåga att cirkulera genom dina händer. Kroppens muskler kräver syresatt blod för att fungera, och när du arbetar musklerna i dina händer, kommer de omgivande blodkärlen vidgas för att ge mer av denna syresatt blod att flyta igenom. Som med alla träningsprogram, bör du börja på en låg intensitetsnivå och så småningom vidare till svårare övningar, om så önskas.

Börja med några uppvärmningsövningar; hålla händerna ut framför dig och skaka dem om att få blodet flyter. Därefter boll händerna i nävarna och hålla dem knöt i tio sekunder, sedan släppa; Upprepa denna övning några gånger. Överväga att införliva ett böjligt föremål, såsom en gummiboll eller bit skrynkligt papper, i arbetet med att ge ytterligare motstånd; vissa fitness butiker säljer specialiserade grepp utövare utrustade med metallfjädrar avsedda för detta ändamål.

När du har värmts upp, sträcka ut dina händer genom att sprida ut fingrarna. Böj varje lederna i händerna och håller varje position i några sekunder innan du fortsätter till nästa; Du kan använda den andra handen för att hjälpa till med stretching, men försök inte att tvinga fingrarna att röra sig mer än komfort tillåter.

När du har limbered musklerna i händer och fingrar, kan du gå vidare till en rad isometriska övningar; dessa övningar arbetar musklerna utan att kräva någon form av rörelse från lederna. Börja med att hålla händerna mot bröstet, med handflatorna pressade mot varandra; pressa händerna tillsammans i tio sekunder, släpp sedan och upprepa. När du har slutfört denna övning, nita dels driva din näve i handflatan av din andra hand, hålla den på plats i tio sekunder, sedan upprepa med den andra handen.

Du kan införliva närliggande objekt, såsom väggar och tabeller, i dina övningar genom att trycka händerna mot dem. Variera vinklar där du driva och försöka växla mellan att använda fingertopparna och handflatorna. Avsluta din träning rutin genom att massera din handen muskler med tummen och fingertopparna.