XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Huskurer för att förhindra herpesutbrott

Herpes simplex virus som orsakade din första herpesutbrott kvar i kroppen för alltid, reaktivering ofta urskillningslöst. Enligt Centers for Disease Control, HSV (typ 1 och 2) som orsakar genital herpes utbrott aktiverar mindre ofta efter det första året av exponering, med symptomatiska återfall minskar i längd och svårighetsgrad. Konventionell medicin som används för att förebygga och behandla herpesutbrott består av receptbelagda orala läkemedel som kallas antivirala läkemedel. Även om dessa läkemedel kan dämpa frekvensen av herpesutbrott med upp till 70 till 80 procent, den amerikanska sociala hälsaanslutningen konstaterar att denna behandling är inte ett krav för alla patienter. Vissa huskurer kan vara till hjälp för att förhindra herpesutbrott.

fysikaliska Triggers

Medicinska experter vet fortfarande inte vad som orsakar HSV återaktivera, säger National kvinnors hälsa Information Center, även om vissa herpes drabbade lär så småningom att identifiera och undvika fysiska triggers. International Herpes Management Forum påpekar att dessa varierar från en person till en annan, men några vanliga fysiska utlösande faktorer dricka stora mängder alkohol, långvarig trötthet, solexponering, skada på huden, andra genitala infektioner eller andra omständigheter där immun försvaret är försvagat. Även friktion som orsakas av samlag kan utlösa en annan herpes episod.

psykologiska Triggers

Den IHMF konstaterar att studier tyder på att längre perioder av stress är kopplade till mer frekventa herpesutbrott, liksom stress i samband med utbrotten själva. Integrativ läkaren Dr Andrew Weil betonas av erkännande av "mind-body connection" och föreslår samråd med en utövare av klinisk hypnos eller interaktiva guidade bildspråk för att lära självgående tekniker.

tillskott

Mayo Clinic experter tyder på att tillägget L-lysin uppgift är effektivt för att förhindra herpesutbrott hos vissa individer, men till skillnad från receptbelagda antivirala, det har inte bevisats att skydda sexuella partners mot HSV transmission. Om du väljer att använda L-lysin, föreslår Weil tar 500 till 1000 mg per dag. Weil påpekar att L-lysin är inte alltid en framgångsrik botemedel mot genital herpes. Mono, som säljs under varumärket Lauricidin, är ett annat antiviralt komplement som kan vara till hjälp, men Weil betonar att detta endast bör vidtas om rekommenderas och som ordinerats av läkare.

Diet

Weil rekommenderar att öka mängden L-lysin får du genom din dagliga kost. Livsmedel som innehåller L-lysin är fisk, potatis, yoghurt och Öljäst. Weil råder också skära ner på livsmedel som innehåller L-arginin, en aminosyra som har varit kopplade till herpesutbrott. Livsmedel som innehåller L-arginin innefattar nötter, frön, choklad och ärter.