XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Motion för en muskelkramp under bröstkorgen

En kramp i bröstkorgen, eller håll kan uppstå när du har varit stillasittande och börja träna. Vältränade personer kan också utveckla sida stygn när de öka intensiteten i sina övningar. När du blir starkare och mer vana vid att din fitness regimen, bör sida stygn naturligtvis försvinna. Medan stretching kan hjälpa till att lindra sida stygn, kan grundläggande övningar stärka musklerna runt dina revben och bidra till att förhindra kramper under träning.

Membranet eller Obliques

Din membran skiljer din brösthålan och lungor från magen. När du andas, din membran kontrakt och expanderar. Under rigorös träning, dessa sammandragningar blir mer uttalad. Om membranet overexerting själv, kan det börja kramp och leda till sida stygn. I en annan situation, kan din membran att fungera normalt, men stammen av andas hårt kan orsaka musklerna till sidorna av membranet - obliques - till kramp. Det kan vara så att inte tillräckligt med blod når muskler som svarar för andning under rigorös träning. Vissa människor får sida stygn efter att ha druckit juice eller äta strax före ett träningspass. Men den exakta orsaken till sida stygn förblir okänd. När du känner kramp under dina revben, minska intensiteten i din träning och vänta på sida stygn att avta. Om kramper fortsätter, sluta träna.

Stretching för Relief

På samma sätt som en simmare sträcker försiktigt en trång vadmuskeln under ett träningspass, kan du kanske att lindra en håll med en sträcka. Om kramp ligger på höger sida, höja din högra arm overhead och placera din högra hand på baksidan av huvudet. Du kan fortsätta att utöva, men håll stretch för 30 till 60 sekunder och låta knutar enligt din revben för att lossa. Även om det inte en övning, kan du också utöva påtryckningar på smärtan punkten, trycka ner den trånga med handen. Sakta böja sig framåt eller bakåt, håller trycket på håll tills smärtan försvinner.

Bygg en första försvarslinje

Övningar som kan förhindra sido stygn innebär att värma upp din membran innan ett träningspass och stärka din kärna. Innan ett träningspass, sitta på golvet och sätta en hand på bröstet och den andra på magen. Andas djupt, fylla lungorna till full kapacitet. Andas tills du får slut på luft. Titta på dina händer uppgång och fall för några andningscykler. Genom att stärka din kärna muskler - särskilt dina obliques - kroppen är bättre rustade att hantera förändringar i träningsintensitet. Det finns många grundläggande övningar, inklusive fram och sido plankor, standard och handled mot knä crunches och bål rotationer. Till exempel sitter på golvet med böjda knän. Håll en viktplatta eller medicin boll framför dig med armarna utsträckta. Luta sig tillbaka så att din kropp bildar en 45-graders vinkel mot marken. Andas ut och rotera armarna så långt åt höger som möjligt och samtidigt hålla underkroppen stilla. Håll toppositionen i tre sekunder och sedan återgå till centrum. Fortsätt att rotera överkroppen från sida till sida för 30 reps.

När kramper är kronisk

Om kramper under dina revben kvarstår eller blir värre, beröring bas med din läkare. Kronisk kramper kan vara ett tecken på ansträngningsutlöst bronkospasm, vilket påverkar upp till 90 procent av personer med astma och cirka 30 procent av människor som är astma fritt, enligt "Fundamentals of Sports Injury Management" av Marcia Anderson. Om du lider av sinus sjukdom, allergier eller andra lungrelaterade sjukdomar, risken för att komma ner med ansträngningsutlöst bronkospasm ökning. Förutom magkramper, andra symptom på detta tillstånd inkluderar bröstsmärta eller tryck, andnöd och torrhosta. Om du har ansträngningsutlöst bronkospasm, kommer en läkare troligen ordinera en inhalator.