XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur identifiera halsfluss


Tonsiller filtrera bort sjukdomsorganismer. När de blir överväldigade med bakterier, en akut inflammation i tonsiller, som kallas halsfluss utvecklar. Vanligtvis, faryngit, en inflammation i svalget, eller halsont, åtföljer halsfluss. Halsfluss är mycket vanliga hos barn.

Instruktioner

1 Stå framför en väl upplyst spegel. Öppna munnen så bred som möjligt.

2 Undersök din tonsiller, de två mandelformade vävnader på baksidan av tungan. Barns tonsiller är oftast lättare att se än de som tillhör vuxna.

3 Bestäm om tonsillerna är svullen. Om de verkar stora och mer märkbara än du kommer ihåg, de är förmodligen svullna, ett symptom på halsfluss.

4 Utvärdera tonsillerna för ökat blodflöde. Har de verkar svullna med blod? Pulsning? Bultande? Om så är fallet, misstänker halsfluss.

5 Leta efter en krämig vit beläggning, eller en tunn vit membran, på tonsillerna. Några tecken på exsudat eller en beläggning på tonsillerna är suggestiva av halsfluss.

6 Notera om du har ont i halsen, som är också symptomatiskt för halsfluss.

7 Kontrollera din temperatur. En feber, tillsammans med svullna halsmandlar, är ett tecken på halsfluss, men det är möjligt att ha halsfluss utan feber.

8 Swallow. Är det svårt eller smärtsamt? Detta är ett symptom på halsfluss.

9 Lukta andan. Cup handen över munnen och andas ut kraftfullt, sedan snif luften i handen. Är det luktar foul? Lukten har sitt ursprung från germy exsudat täcker tonsiller.

10 Se din läkare. Hon kan utföra en halskultur genom att köra en bomullstopp över dina tonsiller och "växer" organismerna, som kommer att avgöra om du har halsfluss och vad bakterie som orsakar det.

Tips

  • Det är alltid bra att veta vad dina tonsiller se ut innan de blir sjuka. Om du har barn, regelbundet undersöka insidan av munnen. Bekanta dig med utseendet på sina tungor, tonsiller och halsar, så när du undersöka dem för sjukdom, kommer du att känna igen skillnader och förändringar.
  • Om du har ont i halsen och har svårt att svälja, tala eller andas, se en läkare omedelbart eller gå till ditt lokala akuten.
  • Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.